Karácsony Gergely Orbánról: Agyrém és elmebaj

  • narancs.hu
  • 2022. március 26.

Választás 2022

A budapesti főpolgármester a miniszterelnök Brüsszel ellen újraindított harca miatt emelt szót.

Orbán Viktor az ukrajnai háború kellős közepén Brüsszel ellen hívta harcba híveit.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere nem hagyta szó nélkül:

Agyrém és elmebaj. A határaink túloldalán véres harcok dúlnak, egy nemzet küzd a szabadságáért és az életéért, az agresszor kórházakat bombáz, atomerőművekre lövet, kenyérért sorban álló emberekre nyit tüzet. És mit csinál a magyar miniszterelnök, aki ország-világ előtt szégyenült meg elvtelen és kisstílű politikája miatt? Harcot hirdet. Már megint harcot hirdet. És ki ellen, na ki ellen? Hát megint Brüsszel ellen!

- írta Facebook-posztjában.

Így folytatta: „Brüsszel a NATO, amelyikről a saját honvédelmi minisztere is bevallja, csak ez a szövetség képes megvédeni Magyarországot. De Orbán harcol ellene. Brüsszel az Európai Unió, az, amelyiknél éppen pénzért kuncsorog, miután válságba lökte a magyar gazdaságot. Uniós forrás nélkül nincs talpraállás ebben az elszegényített országban, de Orbán harcot hirdet ellene.Legyen ennek már vége! Legyen vége az ostoba arcoskodásnak, ennek az állandó háborúskodásnak, legyen vége az elvek és értékek nélküli politikai hazardírozásnak! Kelet vagy Nyugat? A történelem jó oldala, vagy a sötét oldala? Putyin bábja, vagy az európai értékrend. Erről döntünk április 3-án.”

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk