Márki-Zay Péter: Jobbközép néppártot építünk

  • narancs.hu
  • 2022. április 11.

Választás 2022

"Mostantól nem ellenzék, hanem ellenállás van." 

"Éppen most van itt az ideje, hogy egy a jobboldaliak széles körében is elfogadható párttal erősödjön az ellenzék, ahol a korrupció vagy a szélsőségesség fel se merülhet" – írja Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán

Az országgyűlési választáson az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeként induló hódmezővásárhelyi polgármester a posztjában bejelentette, hogy jobbközép néppártot épít.

"Fontos, hogy létrejöjjön egy jobbközép szavazóknak elfogadható néppárt, amely az Európai Néppárt hazai partnereként két év múlva elindul az EP-választáson, és addig is teljes erővel szervezi az ellenállást, valamint kiáll a politikai okból meghurcolt ellenzékiek mellett. Nem engedhetjük el azoknak a fiataloknak a kezét, akik az elmúlt hetekben annyi munkát tettek a rendszerváltásba."

Márki-Zay szerint a Fidesz "a nem tolvaj jobboldaliak számára nyilván vállalhatatlan. Persze a mai Magyarországon a vidéki kistelepülések és a legszegényebbek eléréséhez ennek a pártnak teljesen új szerepet kell találni."

Új pártjának gründolása során nagyon számít 120 Kossuth-körére, valamint "27 ezer szavazatszámlálóra". Megjegyeznénk, ennyi szavazatszámlálója nem volt az ellenzéknek, 21 606 főt delegált az ellenzék az MKKP-val együttesen.

Mostantól nem ellenzék, hanem ellenállás van" – hangsúlyozta Márki-Zay zárásként.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk