Hadházy egyeztetést kezdeményez, hogy a mandátumok felvétele után ne "díszletellenzékként" dolgozzanak

  • narancs.hu
  • 2022. április 11.

Választás 2022

Hogy egy tisztességtelen választáson létrejött parlamentben ne legitimálják egyértelműen a Fidesz hatalmát.

"Levélben fordultunk a parlamenti pártok elnökeihez. Egyeztetést kezdeményeztünk azokról a javaslatokról, amelyekkel szerintünk el lehet kerülni, hogy a mandátumok felvétele után "díszletellenzékként", egy tisztességtelen választáson létrejött parlamentben legitimáljuk a Fidesz hatalmát" –írja Hadházy Ákos a Facebook oldalán.

Bár a parlament nyitóülése még arrébb van, több okból is sürgetőnek látja a politikus a diskurzust. Információi szerint egyes pártok már a hét elején megkezdenék a parlamenti pozíciók elosztásáról szóló megbeszélést. Hadházy azt javaslja, ezt mindenképpen előzze meg egy eszmecsere többek között arról, szabad-e ilyen komoly munkával nem, de annál több fizetéssel járó pozíciókat elfogadni.

De sürgős lenne szerinte azért is, mert tegnap az LMP képviselője, Ungár Péter bejelentette, hogy a párt mind a négy képviselője résztvesz majd a parlament nyitó ülésen. Hadházy hozzáteszi, az ülésen a Nemzeti Választási Bizottság elnöke azt jelenti majd a köztársasági elnöknek, hogy minden rendben zajlott a választáson.

Hadházy közölte, a Momentum a hétvégén azt jelentette be, hogy nem vesznek részt az alakuló ülésen és információi szerint az elnökség egyéb lépésekről is tárgyal.

Reményei szerint "a többi párt is nyitott lesz arra, hogy ezekről a rendkívül fontos kérdésekről mielőbb eszmét cseréljünk és abban is bízom, hogy korábbi pártom képviselőit is meggyőzhetem arról: problémákról, megoldási javaslatokról nem csak a parlamentben lehet beszélni úgy, hogy az látható legyen.

A képviselők mandátumukkal a Tisztelt(?) Ház falain kívül is élhetnek, sőt, jelen viszonyok közepette ott élhetnek csak igazán hasznosan."

(Facebook/Hadházy Ákos)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk