Orbán is túl van a szavazáson

Választás 2022

Utána nyilatkozott is, ráadásul nemcsak a kormánysajtó kérdezhetett.

Orbán Viktor miniszterelnök feleségéve legyütt adta le szavazatát vasárnap reggel Budapest XII. kerületében, a Zugligeti Általános Iskolában.

A szavazatok leadása után Orbán gyors sajtótájékoztatót tartott, ahol válaszolt újságírói kérdésekre is, ráadásul a független média is kérdezhetett. A kérdésekre válaszolva elmondta, hogy ez egy furcsa választás, a háború és a béke kérdése is része a kampánynak, ők a béke oldalán állnak, míg az ellenfeleik Orbán szerint olyan döntéseket hoznának, ami belesodorhatja Magyarországot a háborúba, ezért arra kéri a választópolgárokat, hogy szavazzanak a békét és biztonságot garantáló pártokra. Kifejette,  attól tart, hogy ez egy elhúzódó háború lesz, amibe könnyű belesodródni. Hozzátette: a háború itt van a szomszédunkban, két nagy ország háborúja, amiből ki kell maradni.

Hangsúlyozta: meggyőződése, hogy ellenfeleik ennek súlyosságát és komolyságát nem érzik át és olyan lépéseket akarnak tenni, amelyek belevonnák Magyarországot ebbe a konfliktusba.

Ez tragikus lenne Magyarország számára - jelentette ki, hozzátéve, azért indultak a választáson, hogy ezt megakadályozzák.

Kérdezték a választások utáni esetleges megszorításokról is, erre csak annyit reagált, hogy  „a választások után megfelelő döntéseket fogunk hozni". D eelőbb győzni szeretnének. 

Beszélt arról is, hogy szerinte fair és egyenlő feltételek voltak a kampányban.

Az oroszok által indított háború kapcsán arról beszélt: Putyin nem indul a magyar választásokon, így ezzel a kérdéssel nem kell foglalkozni, emellett hozzátette, hogy a NATO és az EU szervein keresztül Magyarország is elítélte az orosz lépéseket.  Hasonlóan válaszolt arra, mit szól Zelenszkij éjjeli beszédében elhangzó kritikához, miszerint Orbán valahol elvesztette a becsületét a Moszkvával való kapcsolattartás közben. Erre azz mondta, hogy Zelenszkij ma nem választ.

Megkérdezték tőle azt is, hogy 2006-ban a CNN-nek azt nyilatkozta, ő még soha nem hazudott a magyaroknak; és igaz-e ez 2022-ben? Orbán azt mondta erre, hogy igyekszik mindig tartani a szavát.

Orbán egy másik válaszában arra is kitért, hogy szerinte győzni fognak a parlamenti választásokon és a népszavazáson is.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk