Összeesett egy idős férfi egy nagykanizsai szavazókörben

  • narancs.hu
  • 2022. április 3.

Választás 2022

Egy orvos is várakozott a sorban, aki azonnal megkezdte az újraélesztést. 

Sorban állás közben összeesett egy idős férfi Nagykanizsán az egyik szavazókörben; a katasztrófavédelem munkatársai és a mentők a helyszínen újraélesztették – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnap a honlapján.

A Kossuth téri szavazóhelyiségben egy idős férfi – aki a szavazólapját még nem vette át – vasárnap délelőtt, sorban állás közben rosszul lett és összeesett.

A sorban egy orvos is várakozott, aki azonnal megkezdte a férfi újraélesztését.

A szavazatszámláló bizottság egy tagja értesítette a szomszédos épületben lévő katasztrófavédelmi kirendeltséget, a rosszul lett férfi rokona pedig a szintén a közelben lévő mentőszolgálatot hívta. A mentők kiérkezéséig a katasztrófavédelem munkatársai vették át az újraélesztést.

Az eset miatt 10.50 perctől 11.45 percig felfüggesztették a helyiségben a szavazást, a választópolgárok kint várakoztak. A mentők intézkedésének befejezéséig a bizottság tagjai a szavazóhelyiségben voltak, és mivel az urnák és a szavazással kapcsolatos minden irat a voksolás újraindulásáig a szemük előtt volt, azokat nem kellett zárolni.

Mester László, a Zala Megyei Területi Választási Iroda vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: az újraélesztést követően az idős férfit a mentők kórházba vitték.

A részvételi arány közelít a 2018-as választáséhoz. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk