A budapesti olimpiai pályázat vezetője olyat szólt, ami kétségessé teszi az egész felhajtást

  • narancs. hu
  • 2016.11.07 17:11

Villámnarancs

Pedig Fürjes Balázs csak az úgynevezett olimpiai nagyköveteket akarta bemutatni.

A MTI jelenti: kilenc nagykövete lett a 2024-es budapesti olimpiai és paralimpiai pályázatnak, hétfőn mutatták be őket. A magyar pályázat budapesti látogatóközpontjában megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a nagykövetek a továbbiakban részt vesznek a pályázat, valamint a magyarországi olimpia- és paralimpiarendezés gondolatának hazai és nemzetközi népszerűsítésében, támogatásában, s nyilvános szerepléseik alkalmával is megosztják a budapesti játékokkal kapcsolatos gondolataikat a közönséggel. A nagykövetek: Csák János, Fellegi Tamás, Habsburg György, Christopher Mattheisen, Martonyi János, Rost Andrea, Szalay-Berzeviczy Attila, Szép Fruzsina és Zwack Sándor. De nem ez az érdekes.

false

 

Fotó: MTI – Illyés Tibor

Az az érdekes, amit Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai pályázat vezetője mondott: „annak a városnak van esélye győzni, amely egységesen szeretné megrendezni az olimpiát”.

De Fürjes hogy képzeli ezt az egységet?

Mert ha a pályázat vezetője Budapest teljes lakosságára gondolt, akkor hadd emlékeztessük a Publicus nyári közvélemény-kutatására , mely szerint az olimpia helyett a magyar emberek inkább az egészségügyet, oktatást fejlesztenék, a szegénységet számolnák fel a pénzből.

Vajon Fürjes szerint mi kellene az egységes támogatáshoz? Talán a nagykövetek? Vagy csak egyszerűen elhiszi, hogy addigra tökéletes egészségügy és oktatás lesz, és szegénység nem lesz, úgyhogy lehet szórni két kézzel a pénzt.

Neked ajánljuk