Addig örülj, köcsög civil, míg nem jönnek a kopaszok!

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 8.

Villámnarancs

Sz. Ferencet várják az Ökotársnál! De H. Árpádot miért nem várják a házánál?

Ma reggel váratlanul kiszállt a Nemzeti Nyomozó Iroda a Norvég Civil Alapot kezelő Ökotárshoz, majd később egy társalapítványhoz, a Demnethez is – írja a fél magyar sajtó, és így konkrétan az Index folyamatosan frissülő cikke. Az ORFK a lap kérdéseire elmondta, hogy „a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés bűntett, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozó hatóság az eljárás keretében házkutatást hajtott végre”.

Hogy miért kell egy irodai ellenőrzéshez tucatnyi készenléti rendőr? Hülye kérdés. A megfelelően alázatos kérdés az, hogy miért nem egyből a Fidesz-székházat védő verőembereket küldte a párt. Szegény Sz. Ferenc otthon tétlenkedik és aggódik a norvég bűnözők pusztítása miatt – neki se lehet könnyű. De hát kinek az?

A Szerb utca csendes, újra csendes

A Szerb utca újra csendes

Fotó: Németh Dániel

Az indokolatlanul durva, megfélemlítő lépés még a lassan minden kormányzati gazemberségre rezisztens társadalmunkban is vetett hullámokat. No, nem nagyokat, mintegy 400-an tüntettek az Ökotárs székhelye előtt. Továbbá a TASZ beperelte az Ökotársnál ugyancsak bőszen vizsgálódó Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, hogy ugyan mondja már meg, pontosan kinek vizsgálódik és miért.

De hadd emeljük ki a cikkből a kedvenc részletünket: „az Index civil forrásokból megtudta, hogy az NNI a demokrácia és emberi jogok, női jogok kategóriában indult szervezetek miatt folytat vizsgálatot. Az Ökotársnak és a Demnetnek a következő szervezetek dokumentumait kellettkiadniuk: TASZ, K-Monitor, Transparency International, Roma Sajtóközpont, Krétakör, Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NaNe). Ezek a nevek így együtt egy tavalyi Heti Válasz-cikkben jelentek meg, mint állítólagosan külföldi érdekeket szolgáló szervezetek.”

Hátha nekünk is olyan szerencsénk lesz, mint a kedves kollégáknak a Válasznál! Azt szeretnénk javasolni, hogy ha legközelebb a Szerb utcában járnak, akkor menjenek már három házzal odébb, a Szerb utca 9. alá! Ez itt az, mutatunk képet is! Szerintünk az állítólagosan ott lakó H. Árpád állítólagosan a saját érdekeit szolgálja az önkormányzat állítólagos segítségével. Kicsit rugdalózós ez az Árpád, de hat rohamrendőr kb. elég lesz, köszi!

Neked ajánljuk