Ebben is lojális: Demeter Szilárd legalább annyira komolyan veszi a hobbiját, mint egykor a miniszterelnök úr

  • narancs.hu
  • 2020. július 8.

Villámnarancs

Ráadásul neki csak ujjaira kell vigyázni, az alakjára nem.

Július végén a Loyal tart lemezbemutató koncertet az A38 hajón, aki nem tudná, ebben a zenekarban basszusgitározik a könnyűzene társadalmasításáért felelős miniszteri biztos, Demeter Szilárd, s ez az a zenekar, amelyről Bródy János azt tudta mondani, hogy „elég jó minőségben játszó rockzenekar”.

A koncert a beharangozója szerint

„a zenekar az elmúlt hat évben egyre ütősebbre csiszolta üzenetét”

és „zenéjük úgy lett egyre energikusabb, hogy nem veszített mélységéből”. A bemutatásra kerülő lemez pedig – amely „tematikáját tekintve elmerül az egyéjszakás kalandokon át a rémálmokban, és a bennünk lévő űr alakjaiban is” – nemcsak „lenyomata a mára kiforrott Loyal  hangzásvilágnak”, de mutatja azt is, hogy „most eljött az a pont, amikor a Loyal megérkezett  önmagához”.

„E megérkezés”

valószínűleg nincs összefüggésben Demeteri miniszteri biztosi kinevezésével,

ám az elmondható, hogy a történelem ismétli önmagát.

Talán még emlékszünk: Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején vált az NB II-es Felcsút SC kihagyhatatlan játékosává, pontosabban, ha focizni akart, muszáj volt betenni a csapatba. Még 2010-ben is ezt írta róla a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének honlapja: „Negyven felett is hasznos játékosa volt a felcsútiaknak, amikor egy-egy felkészülési mérkőzésen magára húzta a 2-es számmal ellátott mezét”.

Figyelmébe ajánljuk