A kormány fizeti ki a gyöngyöspatai 100 milliós kártérítést, de eztán coki

  • narancs.hu
  • 2020. július 7.

Villámnarancs

A felemelkedés útjáról beszélt a miniszterelnöki megbízott.

„Gyöngyöspata volt az első és az utolsó hely az országban, ahol sikerre lehetett vinni egy pénzszerző akciót a szegregáció ürügyén” – mondta Horváth László miniszterelnöki megbízott mai sajtótájékoztatóján. A fideszes országgyűlési képviselő elmondta azt is, hogy „a cigányság számára is csakis a munkán és tanuláson keresztül vezethet a felzárkózás és a felemelkedés útja”, majd hozzátette: „amennyiben a diákok jogsértő hátrányt szenvednek el, akkor ezt oktatással és képzéssel kell orvosolni”.

Kár, hogy Horváth arról nem beszélt, hogy ezt hogyan képzeli – talán az iskolaőrséggel?

Azt viszont elmondta, hogy mivel „a gyöngyöspatai önkormányzatnak végre kell hajtania a jogerős bírósági döntést, a településnek azonban nincs 100 millió forintja a kártérítés kifizetésére”, így majd „a kormány segít a bajba jutott Gyöngyöspatán, amely augusztus végéig megkapja a kártalanításhoz szükséges 100 millió forintos forrást”.

S egyúttal üdvözölte, hogy Országgyűlés pénteken nagy többséggel fogadta el azt a módosító indítványt, amely kimondja: „a bíróság a jövőben nem állapíthat meg pénzbeli kártérítést a tanulóknak a gyöngyöspataihoz hasonló iskolaperekben”.

Minden mehet tovább, csak már büntetlenül.

Nem lehet több pénzszerző pert indítani szegregáció ürügyén

Gyöngyöspata volt az első és az utolsó hely az országban, ahol sikerre lehetett vinni egy pénzszerző akciót a szegregáció ürügyén - mondta Horváth László min...

Figyelmébe ajánljuk