Félmilliárd templomfelújításra – Így segíti Balog Zoltán a szegényeket, a betegeket

  • narancs.hu
  • 2014. december 14.

Villámnarancs

Balog Zoltán ma azt találta mondani, hogy amikor az egyháznak adnak, akkor mindig a nagyobb közösségnek adnak.

„Az egyház ugyanis sohasem magának kér, hanem azoknak, akik rászorulnak a segítségére: a betegeknek, az időseknek, a szegényeknek, a lelki kenyérre éhes fiataloknak és a gyermeket nevelő családoknak” – tette hozzá.

Kétségtelenül veretes szavak ezek egy miniszter szájából, pláne így karácsony előtt. Ám mielőtt zsebkendő után nyúlnánk és morzsolgatni kezdenénk könnycseppjeinket, jó ha tudjuk, e nagyszerű eszmefuttatást azért hallhattuk Balogtól, mert átadták a felújított Kálvin téri ref. templomot, illetve a műemlék orgonát, amihez az állam szerény 500 millió (félmilliárd) forinttal járult hozzá.

„Az egyház sohasem magának kér.” Na de akkor ki az istennek?

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).

Betű szerint

A főpolgármester-választás körüli újraszámolási hercehurca, na meg a Magyarországon is mesterségesen gerjesztett fociláz közepette úgyszólván teljesen elsikkadt, hogy a múlt pénteken megszületett az elsőfokú ítélet a polgári engedetlenség miatt kirúgott hat karinthys tanár ügyében.

Két indítvány

Miután június 14-én újraszámolták az érvénytelen szavazatokat, a Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte. A döntés azonban nem végleges, Karácsony a választás eredményének megsemmisítését és a szavazás megismétlését indítványozta.

„Ahová pont befértem”

Bányai Kelemen Barna hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.