Figyelem, figyelem, Medgyessy Pétert várják a pénztárnál!

  • narancs.hu
  • 2015. november 24.

Villámnarancs

A hétvégén kitüntetést vett át Szijjártó Pétertől, ma meg már arról nyilatkozott, hogy nem is olyan korrupt az Orbán-kormány. Ő már csak tudja.

Voltak idők, amikor a D-209 kódnevű miniszterelnök maga volt az ördög. De miután Medgyessy kiszállt a politikából, hamar kedélyes jó viszonyba került Orbán Viktorral.

2006 márciusában, Putyin látogatásakor

2006 márciusában, Putyin látogatásakor

Fotó: MTI

2006 októberében az Operaházban

2006 októberében az Operaházban

Fotó: MTI

Az utóbbi években pedig akárhányszor mikrofon közelébe került, mindig volt néhány jó szava Orbán Viktorról, ugyanakkor nem hallgatta el erős ellenérzéseit Gyurcsány Ferenccel szemben. Orbán „meg van győződve arról, hogy miniszterelnöknek született. És bizony az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy ebben van némi igazság. És Gyurcsány is meg van győződve arról, hogy miniszterelnöknek született. És az elmúlt néhány év nem bizonyította, hogy ebben lenne igazság”. Ezt például a 24.hu-nak adott interjúban mondta nemrég, ahol persze egyaránt kritizálta az ellenzéket és a kormányt. De utóbbit csak finoman, hiszen ő mindenkivel jóban van: „mikor kiderült, hogy én vagyok az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Rogán azt találta mondani, hogy sok ezer éves múmiákat húz elő a baloldal. Ezt mondta rám, pedig nem is igen ismert. Egyébként egész normális viszonyban vagyok vele. Végül is minddel normális viszonyban vagyok.”

Ennek csak örülni lehet, hogy ilyen jóban vannak a fiúk, de ennél talán többről van szó. Az Indexnek maga mesélte el, hogy 2013-ban találkozót kért Orbántól, de azt már nem árulta el, miről beszélgettek. Ugyanitt nyilatkozta ezt is: „Orbán Viktor nagyon tehetséges politikus, ezt ma már talán kevesebben merik kimondani, de én bátran kijelentem.”

A bátor Medgyessy Péter szombaton Kínai–Magyar Barátságért kitüntető díjat vehetett át Szijjártó Pétertől, majd a mai Magyar Időkben meghálálta ezt egy nagyszerű nyilatkozattal: „Azt semmiképp nem merném állítani, hogy a korrupció szintje ma, az Orbán-kormány időszakában magasabb lenne, mint korábban, illetve hogy maga a jelenség tapinthatóbb lenne, mint az előző kormányok idejében.”

Ez meglehetősen pontos fogalmazás, mármint hogy bátorság ide vagy oda: azért azt állítani, hogy nőtt a korrupció, még ő sem merné.

(Az egész ügyhöz természetesen semmi köze, mellékesen jegyezzük meg, hogy Medgyessy 2006-tól a MOL egyik cégének igazgatósági tagja volt, idén áprilistól pedig már a felügyelőbizottság tagja. A Heti Válasz információi szerint a tiszteletdíja mintegy évi 10 millió forint.)

Neked ajánljuk