Heti Válasz: dögölj meg, hajléktalan!

  • narancs.hu
  • 2015. január 20.

Villámnarancs

Az állami pénzek várható elvonása miatt szűkölő pártharsona üt, mint a bolondóra. Most épp Tarlósnak mennek neki a komfortérzetünk nevében – persze hátulról.

„…a hajléktalanokat a jelek szerint nem üldözik, Tarlós pedig nem csinál rendet. A Ferenciek terén minden pont olyan, mint a Demszky-érában.” Nem, nem a Jobbik támadott be már megint, ó, dehogy. A Heti Válasz szerzője borítja a bilit, hogy így meg úgy a rohadt klosárok, micsoda dolog már, hogy hiába a törvény, hiába minden, ezek ott döglenek a Ferenciek terén, ahelyett, hogy…

false

 

Fotó: budapest.hu

Na, mi helyett?

„Másfél éve nincs semmi akadálya annak, hogy a budapesti aluljárókban normális viszonyok legyenek, ha ez a probléma bárkit is érdekelne a megnyerhető politikai kommunikációs csatákon túlmenően” – írja a felháborodott szerző, majd ezzel zárja sorait: „Ha esetleg egyszer kitakarítanak, jelezném, hogy most már festeni is kellene, mert a többhetes táborozás nyomai mindenhol látszanak.”

Mi meg azt jeleznénk, hogy a befogott orrú hőzöngés helyett talán célszerűbb lett volna Tarlóst megkérdezni. Például arról, hogy mi is van a szállókkal? Meg a többi szép ígérettel, ami a kisöprést előzte meg? Mert hogy is mondta 2013-ban a főpolgármester? „A következő télen minden hajléktalannak fogunk tudni elhelyezést találni.”

Az orbánizmus alapja az örökös harc; a kormányoldalon ezt annyira komolyan veszik, hogy már tényleg mindenki mindenki ellen fegyvert ragad. A Tarlós elleni támadásnak viszont lesznek járulékos áldozatai is. Szokás szerint: a legelesettebbek.

Figyelmébe ajánljuk