Orbán Viktor gyárlátogatáson: Rákosi Mátyás király álruhában

  • narancs.hu
  • 2015. január 21.

Villámnarancs

A miniszterelnök és a Magyar Hírlap alászáll a kommunizmus legsötétebb bugyraiba.

Hazánk visszakerült Európa gazdasági térképére - robbantotta a hírt a szerdai Magyar Hírlap. A magyarok bíznak a Mercedesben - állította Orbán Viktor, aki, mint mindig, az egész nép nevében szólott. A párt lapjának címlapján Orbán Viktor pártelnök látható, a létező szocializmus legszebb propagandaképeit idéző felvételen, csillogó szemű fiatalok karéjában. A képaláírás:

Orbán Viktor miniszterelnök a kecskeméti gyár ünneplő munkatársaival.

false

És hogy mi volt az a nagy horderejű esemény, amely ily elsöprő lelkesedésre késztette a miniszterelnököt, a magyar munkásosztályt és a mértékadó jobboldali sajtót egyaránt? Mi lehetett az a nagyszabású történés, amely leszorította a fő helyről a nap további nagyszerű híreit? Hiszen látjuk a szalagcímeket: "Dicséret a szomszédból"; "A felminősítésnek számos pozitív vonzata lehet"; "Merkel látogatása erősíti országaink kapcsolatát". De mindez semmi ahhoz képest, hogy Kecskeméten lezajlott "a Mercedes-Benz CLA Shooting Brake modelljének gyártásindító rendezvénye". Az átadó rangját jelzi, hogy a német céget a "termelésért felelős igazgatótanács tagja" képviselte. De legalább Orbán Viktor jól érezte magát az emberek között, miközben kezét-lábát törte, hogy minél mélyebben bebókoljon a német iparnak.

A nép körében

A nép körében

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

(A fenti képről - és a Magyar Hírlap címlapjáról - jut eszünkbe egy vicc. Hogy vagyunk? Hogy vagyunk? - viccelődik a parasztokkal Rákosi Mátyás. Jól vagyunk! Jól vagyunk! - viccelődnek a parasztok.)

Neked ajánljuk