Idiótának tartják a Fideszben a roma alkalmazottja felgyújtásával viccelő Pócs Jánost, de azért nem rúgják ki

  • narancs.hu
  • 2019. március 26.

Villámnarancs

Miért tűri el ezt a kormánypárt?

Egy évekkel ezelőtt készített videó került elő a múlt héten, amit a 444 dolgozott fel az érintett kormánypárti képviselő, Pócs János megszólaltatásával.

A sztori hajmeresztő és vérlázító volt: a felvételen Pócs bezárja egy roma alkalmazottját egy kazánba, és rácsukja az ajtót, végezetül úgy tesz, mintha felgyújtaná. Az alkalmazott eközben romaellenességgel vádolja Pócs Jánost, aki akkor (2009) még nem volt országgyűlési képviselő.

A kormánypárti honatya a tíz évvel ezelőtti felvételről azt mondta: csak vicc (sic!) volt.

Pócs János

Pócs János

Fotó: MTI

A hvg.hu most megkérdezte a fideszes országgyűlési képviselőket mit szólnak a videóról, amelynek nyilvánosságra kerülése Pócs János még mindig országgyűlési képviselő.

-         „Idióta”

-         „Nagyon kínos”

-         „Helyette süllyedek el szégyenemben

-         „Ha vicc volt, akkor nagyon hülye vicc volt, de normális ember ilyesmivel nem viccel

Csak néhány válasz, amit Pócs János frakciótársai adtak a hvg.hu tudósítójának. Pócs János egyébként még csak bocsánatot sem kért az eset után, viszont – a cikk szerint – nagy erőkkel törli a gyalázatos eset miatt friss kommenteket FB-oldaláról.

„Nem mond le, és nem is kér bocsánatot, mert szerinte nincs miért” – ezt mondta Pócs nemrég a portál megkeresésére.

A Fidesz-frakció egyébként nagyon óvatosan próbál elhatárolódni az esettől. „Még ha baráti viccelődésnek szánták is, a videó nem szerencsés, mert félreértésekre adhat okot” – mondták vasárnap az RTL Klubnak. Ehhez egyelőre nem kívánnak hozzáfűzni semmit- jegyezte meg Kocsis Máté.

Komolyabb kifogásuk tehát nincs az ellen, ha egy politikus az alkalmazottja felgyújtásával viccelődik. Egy roma alkalmazottja felgyújtásával - épp a romák ellen elkövetett sorozatgyilkosságok évében.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.