Indulj! – üzeni Havas Henrik a 22 éves Lucának

  • narancs.hu
  • 2018. április 19.

Villámnarancs

Havas együtt érez Lucával, akibe legutóbb Gajdics Ottó kötött bele, amiért a lány megírta, miért kilátástalan a helyzete Magyarországon.
false

Luca a választás után írt egy hosszú FB-bejegyzést, hogy szerinte miért nehéz egy fiatalnak érvényesülni Magyarországon, és miért gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot. Luca nem egy ismert blogger vagy véleményvezér, de több mint 10 ezren osztották meg bejegyzését.

Mint írtuk, Luca ezek után tahó beszólások és fenyegetések céltáblájává vált, feltételezhetően olyan kormánypárti szavazóktól, akik vele ellentétben azt gondolják, Magyarország a lehetőségek országa. És akik nem tudják elfogadni, ha valaki nem úgy látja a dolgokat, ahogy ők. A gyalázkodókhoz nemrég Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője, a kormány egyik legfőbb szócsöve is csatlakozott.

És akkor lássuk, mit üzen Lucának Havas Henrik friss FB-posztjában:

 

Luca, nyugodtan elmehetsz, bárcsak én is elmentem volna.

1967-ben, amikor érettségiztem, a mi német tagozatos osztályunkban a soroksári sváb gyerekek jóvoltából tudtuk, hogy Nyugat-Németországban, ha valamilyen okirattal bizonyítani tudjuk német származásunkat, pár hét alatt megkapjuk az állampolgárságot.
Az én keresztlevelem még Rokobauer Henriknek lett kiállítva. Viszont magyar az anyanyelvem, amikor az Újpest a BEK-elődöntőben a Bayernnel játszott, nem a németeknek drukkoltam. Szóval maradtam.
Nem német, hanem magyar újságíró lettem, és amikor 1999-ben a Fidesz-kormány miniszterétől átvehettem a Táncsics Mihály-díjat, nem hittem volna, hogy a térség élenjáró országa alig 19 év alatt sereghajtó lesz, minden tekintetben.
A 22 éves – nemsokára diplomás óvodai pedagógus – Luca Mészáros hiába énekelné a piciknek a Tavaszi szél vizet áraszt-ot, a kezdőfizetése épp csak az albérletre elég, kávéfőzőre már nem futja. Kénytelen menni, pedig nincs kedve németül dalolni. Megy, mert a jövőjén gondolkodik. Az internetre bízta fájdalmas üzenetét, és ott szembesült azzal, mekkora gyűlölet feszíti kormánypárti polgártársait.
Olvasom a Magyar Idők főszerkesztőjének kioktató sorait, amelyekben egyetlen állítását sem cáfolja, nézem Szijjártó Pétert, aki az ENSZ-et a Figyelőhöz irányítja a Soros-ügynökök listája kapcsán, és nekem is mehetnékem van.

Pedig volt idő,amikor még jó volt magyarnak lenni.

Indulj, Luca!”

Figyelmébe ajánljuk