Itt az év vége: Orbán Viktor kimerítő nagyinterjút adott a Nemzeti Sportnak!

  • 2020. december 31.

Villámnarancs

Olyanokat mondott, hogy bátraké a szerencse, meg hogy szertárosban is fel kell nőni a Chelsea-hez. És január végén lábtenisz, aztán öregfiúk.

Magyarország miniszterelnöke exkluzív miniszterelnöki interjút adott a Nemzeti Sportnak. Igyekeztünk kiszemezgetni a miniszterelnöki nagyinterjú legemlékezetesebb miniszterelnöki mondatait.

 A védőoltásról:

"Kivárom, amíg rám kerül a sor."

A hazai ellenzék és a vírus alatti sporttámogatás viszonyáról:

 "A baloldal mindent ellenez, így a sportot is, de náluk ez inkább a napi gyakorlat része. Nézzük a lényeget! A teljesítményt meg kell fizetni, de szerintem a pénz bizonyos határ fölött a sport ellenségévé válhat."

 A modern élet eliszaposodásáról:

"Eszmények, kemény munka, hősök és áldozatvállalás nélkül a modern élet eliszaposodik. Ebből ragad ki, illetve föl a sport. A magyarok életében különösen fontos a sport, a kormány részéről nagy hiba lenne, ha ezt nem venné figyelembe a nemzetnevelésben, az oktatáspolitikában, a karakterformálásban."

A modern korszellemről és "a nemzeti és nemi identitásukat hangsúlyozottan vállaló csapatokról":

"Folyamatosak a támadási kísérletek minden ellen, ami az ember természetes életfelfogásához és önazonosságához tartozik. Látjuk, ahogyan beszivárognak a sportrendezvények világába szlogeneken, mezfeliratokon, kötelezően elmondandó beszédeken keresztül."

 A futball és az önbecsülés viszonyáról:

"A futballt Magyarországon mindig is az önbecsülés kérdésének tartottam."

A Nemzeti Sportról:

"De még a mindennapos testnevelésnél is büszkébb vagyok az óvodai programunkra, az ezerszám küldött labdákra, kapukra és mindenféle ügyességi gyakorlatokhoz szükséges eszközökre. Ez Dárdai Pál javaslata volt, én is a Nemzeti Sportban olvastam."

A Chelsea szertárosáról és a Fradi takarítónőjéről:

"Ahhoz, hogy a Fehérvár egyszer meg tudja verni a Chelsea-t, amellyel legutóbb is csak döntetlent játszott, az is kell, hogy a szertárosa jobb szertáros legyen, mint a Chelsea-é. És a Fradi akkor tud tartósan ott ragadni a Bajnokok Ligájában, ha a takarítónője is ott van Európa harminckét legjobb takarítónője között."

A Puskás Akadémiáról:

 "A Puskás Akadémia messze túlél majd minket, de a kiemelt szerepe valószínűleg csak átmeneti a magyar futballban."

A Fradi-szívről:

"Az a jó, ha a Fradiban Fradi-szív van."

 Az olimpiarendezésről:

"És persze szeretném még megérni, hogy Magyarország olimpiát rendez. Ha nem lett volna a belföldi merénylet, legkésőbb 2032-re ezt el is értük volna. De nálunk minden meccs addig tart, amíg meg nem nyerjük."

 És végül Orbán Viktor sportolási szokásairól:

"Ez az év engem is megviselt, ahogyan mindenkit. Az ország most már túl van a nehezén, a 2020-as éven, lassan én is a visszatérés gondolatával foglalkozom. Január végén lábtenisz, aztán öregfiúk. Az akadémián az edzők hetente játszanak egymás között. Húsvétkor már szeretnék beállni közéjük."

Figyelmébe ajánljuk