Állami megbízás: Káel Csaba kastélyfelújításba kezd 250 millióból

  • narancs.hu
  • 2020. december 31.

Villámnarancs

A filmügyi kormánybiztosra bízták a fertődi Esterházy-kastély felújításának előkészítését.

A fertőd-eszterházai Esterházy-kastély és környezete hosszútávú fejlesztéséről, az „ESZTERHÁZA Turisztikai Beruházás” előkészítéséről döntött a kormány, és ehhez csaknem negyedmilliárd forintot is átcsoportosítanak a feladatra, még az idei költségvetésből – írja a Népszava a szerdai Magyar Közlöny alapján.

De vajon ki lesz az a kastélyfelújítások előkészítésében jeleskedő szakember, aki levezényli a feladatot?

"A kormányhatározat alapján az Esterházy-kastély teljes körű felújítása és a nemzetközi színvonalú kulturális és turisztikai központ megvalósítását célzó program előkészítésével – kormányzati felelősként – a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost, Káel Csabát jelölik ki" –  írja a lap.

 Mint megjegyzik,  Káelnek kastélyügyben Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel kell együttműködnie.

A filmügyi kormánybiztos legutóbb akkor került a hírekbe, amikor szakmai beszélgetésre hívta a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Média Intézet oktatóit, de  mivel a találkozón hallgatók is megjelentek volna, Káel Csaba nem vállalta a beszélgetést - mint arról mi is beszámoltunk -

 

Figyelmébe ajánljuk