Nem építették ki a fűtést a Duna Arénában, téli versenyeken nem lehetne használni a tízmilliárdokból épült uszodát

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 18., 10:15
kommentek
9
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Hacsak nem költenek még rá százmilliókat.

Egészen elképesztő, hogy 22 és 41,6 milliárd forint közötti állami pénzből épül egy hatalmas uszoda – nem teljesen világos, hogy önmagában a Duna Aréna a környezete kialakítása nélküli költségeket leszámítva mennyibe került –, és kiderül, hogy a komplexumot nem lehet fűteni. Ez nem egy rossz vicc, mindezt Fürjes Balázs vallotta be az Inforádiónak.

Kapaszkodjanak, a kiemelt kormányzati beruházásokért felelős biztos így magyarázkodott: „A Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a FINA ajánlásának megfelelően a Duna Arénát úgy építették meg, hogy a vizes-vb idején 15 ezer fő befogadására legyen alkalmas. Mivel a vb júliusban van, ezért a lelátó ideiglenes részének nem kellett a fűtéséről gondoskodni, és

a Duna Aréna mai állapotában nem fűthető, persze műszakilag meg lehetne oldani, de az több száz millió forintos felesleges kiadás lenne.”

Ez azért is furcsa, mert hétfőn derült ki, hogy Magyarország rendezi a 2024-es rövid pályás úszó-világbajnokságot is, amelyre általában télen kerül sor.

Magyarországon, ahol a stadionépítési lázban a focipályák gyepszőnyege alá csöveket kell beépíteni, hogy a téli bajnoki szünetben (ne) fűtsék a játékteret, a több mint 130 milliárdból rendezett vizes-vb első számú helyszínére nem építettek be fűtést. Mindez azt jelenti, hogy hamarosan oda kell tolni azt a néhány száz milliót, amely aztán könnyen lehet majd több milliárd is.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 18., 10:15
kommentek
9
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  Tompus999
  2017. július 19., szerda 12:16
  Nem vagoyk egy Fürjes fan, de azért ajánlom az értő olvasást. JELEN FORMÁJÁBAN nem fűthető. Azaz, amikor majd visszabontják az ideiglenes lelátórészeket, akkor már természetesen fűthető lesz. De felesleges lett volna megcsinálni a fűtést arra a részre, amit úgyis lebontanak. Sok hülyeség van, nem kell ott is találni, ahol amúgy nincs.
 2. 8
  tiszapolgári
  2017. július 19., szerda 07:54
  Majd beállítanak 200 közmunkást, mindenki kap féldeci házipálinkát, és a leheletüktől jó meleg, magyaros illat lesz.
 3. 7
  rworse
  2017. július 19., szerda 07:36
  5

  Nem követtem az építész ívelését, ehhez nem tudok hozzászólni. Majd utánanézek, ha lesz időm.
 4. 6
  Hóvarjú
  2017. július 18., kedd 23:33
  Majd belevezetik a 3-as metrót, azon jó meleg van.
 5. 5
  Kovacs
  2017. július 18., kedd 18:39
  "Ebben a témában éppenséggel nincs semmi látnivaló"
  Esetleg a tervező építész "ívelésében"? Például a Hun-Fürdőtől a Duna-Arénáig? Természetesen csak építészileg ívelendően.
 6. 4
  rworse
  2017. július 18., kedd 15:03
  Ebben a témában éppenséggel nincs semmi látnivaló, ugyanis tolható oldalfalai van az uszodának, amiket az ideiglenesnek szánt lelátórész lebontása után betolnak. Ezután a most 15-16ezres uszoda kb. 6500 férőhelyes lesz, ami így marad a rövidpályás VB-re is, mert ahhoz ennyi bőségesen elég szokott lenni. A betolt falakkal fennmaradó állandó rész pedig természetesen fűthető, fűtendő. Szóval nincs téma.

  Téma az lehetne, hogy érdemes volt-e ideiglenesen mintegy 9000 férőhelyet és ehhez tolható falat létrehozni a VB alkalmából, de erre valószínűleg az a válasz, hogy érdemes - egyúttal technológiailag érdekes. Legközelebb esetleg olimpiához lesz szükség az ideiglenes lelátók visszaépítésére, a falak visszakitolásával. A rövidpályás VB-hez nem lesz szükség.
 7. 3
  Hofipisti
  2017. július 18., kedd 13:53
  Mit számít nekünk az az újabb milliárd? (Kevesebbről ne álmodozzunk!) persze az is lehet, hogy arra egy új csarnok kell, ahol a rövid pálya keresztben van!
 8. 2
  Világos
  2017. július 18., kedd 11:44
  Semmi baj, Mészáros Hütő-Fűtő cégének egy újabb közbeszerzési nyerési
  lehetőség. Hacsak a Közbeszerzési Hatóság meg nem fúrja.
  Akkor lenne belőle Duna_Aréna Kund mert a falakat szét kell fúrni.
 9. 1
  yoyo
  2017. július 18., kedd 10:26
  Ahogy R. szokta mondani, „nincs az a roskadásig rakott szekér, amire ne lehetne még egy gallyat feldobni".

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk