Nem építették ki a fűtést a Duna Arénában, téli versenyeken nem lehetne használni a tízmilliárdokból épült uszodát

  • narancs.hu
  • 2017. július 18.

Villámnarancs

Hacsak nem költenek még rá százmilliókat.

Egészen elképesztő, hogy 22 és 41,6 milliárd forint közötti állami pénzből épül egy hatalmas uszoda – nem teljesen világos, hogy önmagában a Duna Aréna a környezete kialakítása nélküli költségeket leszámítva mennyibe került –, és kiderül, hogy a komplexumot nem lehet fűteni. Ez nem egy rossz vicc, mindezt Fürjes Balázs vallotta be az Inforádiónak.

Kapaszkodjanak, a kiemelt kormányzati beruházásokért felelős biztos így magyarázkodott: „A Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a FINA ajánlásának megfelelően a Duna Arénát úgy építették meg, hogy a vizes-vb idején 15 ezer fő befogadására legyen alkalmas. Mivel a vb júliusban van, ezért a lelátó ideiglenes részének nem kellett a fűtéséről gondoskodni, és

a Duna Aréna mai állapotában nem fűthető, persze műszakilag meg lehetne oldani, de az több száz millió forintos felesleges kiadás lenne.”

Ez azért is furcsa, mert hétfőn derült ki, hogy Magyarország rendezi a 2024-es rövid pályás úszó-világbajnokságot is, amelyre általában télen kerül sor.

Magyarországon, ahol a stadionépítési lázban a focipályák gyepszőnyege alá csöveket kell beépíteni, hogy a téli bajnoki szünetben (ne) fűtsék a játékteret, a több mint 130 milliárdból rendezett vizes-vb első számú helyszínére nem építettek be fűtést. Mindez azt jelenti, hogy hamarosan oda kell tolni azt a néhány száz milliót, amely aztán könnyen lehet majd több milliárd is.

Figyelmébe ajánljuk