Kiváló ütemérzékkel, a választás után döntött arról az NVB, hogy formanyomtatványokkal segíti a fellebbezéseket

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 27., 19:00
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Épp időben!

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén úgy döntött, a jövőben formanyomtatványokkal segíti a választópolgárokat a beadványok benyújtásában.

A Mérce szerint a javaslatot a Momentum nyújtotta be, az NVB-nek pedig voltak olyan választott – azaz a parlamenti többség által küldött – tagjai, akik szerint az intézkedés a választási szervek "megbénításához" vezethet, illetve "veszélyes vizekre" evez.

A testület végül 17:8 arányban döntött arról, felkéri a Nemzeti Választási Irodát, készítsen mintabeadványt a választási kifogás, fellebbezés benyújtásának elősegítése érdekében. Ezeket a formanyomtatványokat a választási honlapon közzéteszik úgy, hogy a kitöltése után a választási honlapról közvetlenül elküldhető legyen az illetékes választási bizottságnak. A beadvány elküldéséről a választópolgárnak visszaigazolást kell kapnia.

A döntés azért igazán időszerű, mert a mostani választással kapcsolatos kifogások és fellebbezések határideje nagyrészt már lejárt. Egyedül a listás eredményt lehet még három napig megtámadni, azt ugyanis ma állapította meg az NVB. De nem valószínű, hogy addigra elkészül a formanyomtatványokkal a választási iroda. Talán majd az európai parlamenti választásokra!

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 27., 19:00
kommentek
0
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt