„Le lesz csukva” – Pokorni halandzsaverssel járja a vidéket

  • narancs.hu
  • 2014. január 23.

Villámnarancs

Van a magyar nyelv, s van valami furcsa jelrendszer, nevezzük Fidesz-nyelvnek, ami magyar szavakat használ, csak nem az eredeti jelentésük szerint. A választási kampányt például rezsiharcnak nevezik – mint az köztudott. Nos, dúl tehát a rezsiharc, minek egy különösen jól kitervelt hadművelete során a fideszes vezérkar (Habony táborszernagy, Gyürk szárnysegéd vagy bánat tudja ki) egészen Mohácsig kergette kis talpasát, Pokorni Zoltánt. Akinek nyilván nem tetszett, hogy rezsifórumot kell tartania a még nála is talpasabb tagságnak, ezért egy ilyet talált szólni:

„Az elszámoltatás hatását sokkal fontosabbnak tartom a most hatalmon lévő fideszesekre. Fontos, hogy elcsípjük a Gyurcsányékat, a Hagyót, a mit tudom én, kicsodát. De még fontosabb az üzenete a most funkcióban lévő polgármestereknek, államtitkároknak, alpolgármestereknek, fideszes potentátoknak, hogy nincs nyúlkálás, mert nem lesztek kihúzva a szarból pártalapon. És aki lop, az le lesz csukva.”

Hogy a dolog mennyire van magyarul mondva, azt most ne bolygassuk, végtére is tanárember, elég, ha bírja a Fidesz-nyelvet (mintha abban még túl is akarna teljesíteni).

Beszéljünk inkább arról a szinte tökéletes felelőtlenségről, ami Pokorni odavetett szavaiból a napnál is világosabban kitetszik. Pokorni már jó ideje a Fidesz harmadvonalának egyik igyekvő senkije, gyakorlatilag – a korábbi pozíciója miatt nyert szemétdombján (fideszül: a Hegyvidéken) túl – nulla hatalommal, negatív tartományokban mozgó beleszólással a pártjabeli nagyok dolgaiba.

Majd Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, illetve Orbán Viktor pártjában ő lesz, aki megmondja, hogyha lopott valaki, azzal mi legyen. Nevetséges. Tudja ezt jól ő is. De kimondta pár borult tekintetű vidéki tagtársnak vagy direkte a nol.hu kamerájának. Hátha valaki mégis beveszi, hogy ő valaki. Vagy arra gondolt, hogy ettől majd jó beijednek az idegen javak iránt különben fogékony eszmetársak? Aligha. Hogy is gondolhatott volna ilyesmire Pokorni, inkább csak úgy mondta. Mert jól hangzott. Hogy teljen az idő, aztán ülhessen vissza a kocsiba, s húzhasson végre haza vidékről.

Hogy semmi következménye nem lesz a szavainak? Az miért izgassa? Mikor volt?

Figyelmébe ajánljuk