Lévai Anikó éjjel gyűjt aláírást a pártnak

  • narancs.hu
  • 2014. február 18.

Villámnarancs

Legalábbis Orbán Viktor ezt állítja. Na most akkor ki hazudik? És miért kell nekünk erről tudni?

A miniszterelnök Facebook-oldalán közzétett videón Orbán a következő sztorit adja elő, miközben Cséfalvay államtitkár huncutul röhincsél, Szijjártó államtitkár pedig szokás szerint élőhalottat játszik mellette. Tehát a nemzet első embere kávét kér, mivel tegnap éjjel kibontott egy üveg vörösbort – meséli ő maga a vele szemben ülő, a néző számára láthatatlan külföldi tárgyalópartnereknek angolul. Itt a sztori megszakad, a néző értelmezésére van bízva, hogy milyen kapcsolat áll fenn a borozás és a következő mondattal elkezdődő történet között. Amely konkrétan arról szól, hogy Orbán késő éjjel ért haza az irodából, és feleségét nem találta otthon. Érdeklődésére a gyerekei közölték, hogy anyu aláírást gyűjt a helyi jelöltnek (Fónagy Jánosnak). Orbán nevetve magyarázza, hogy hát ilyen a rendszer, még a feleségek is gyűjtögetnek. Ez is a videó címe: A feleségek is gyűjtik az aláírásokat. Hát persze, hiszen a képviselőjelölt az nyilván férfi, akinek dolgos asszonkája megfogja a munka végit, amíg az ura otthon italozgat.

Ezek után több lehetőség adódik.

1. Lévai Anikó késő éjjel, Orbán Viktor és a kampánystáb tudta nélkül egyedül rója az utcákat a Szabadság-hegyen, becsönget mindenhová, felébreszti a derék polgárokat, és nyújtja nekik az ívet.

2. Mivel mindez az őrülettel lenne határos, ezért a jobbik forgatókönyv az, hogy Orbán Viktor bizony füllentett. Erre amúgy is hajlamos, legfeljebb azt nem tudtuk eddig biztosan, hogy nemcsak nagy nyilvánosság előtt hazudozik nagy kedvvel, hanem bárhol, bármikor, csupán a jó hangulat kedvéért is.

3. Gondolni se szeretnénk rá, mégsem tudjuk kiverni a fejünkből a méltatlan feltételezést, hogy esetleg Lévai Anikó füllentett, és bizony nem kopogtatócédulákért indult az éjszakában. Ez egyben megmagyarázná azt is, miért nyúlt rögtön a flaska után férjura.

A döntést olvasóink bölcs belátására bízzuk, egyben köszönetet mondunk Habony Árpádnak és a kampánystábnak, hogy mindezeket végiggondolhattuk.

 

(A leadkép Orbán Viktor Facebook-oldaláról.)

Figyelmébe ajánljuk