Egy keresztény-konzervatív humorgyáros

  • narancs.hu
  • 2014. február 20.

Villámnarancs

Skrabski Fruzsina, a jobboldal üdvöskéje percek alatt felhágott az ostobaság Csomolungmájára.

Kijevben vér folyik az utcán, emberek halnak meg. „Amitől tartani lehetett, bekövetkezett. Talán nem is a hatalom brutalitása a legdöbbenetesebb a tegnapi kijevi eseményekben – aki figyelemmel követte az elmúlt hónapok fejleményeit, igazán nem lepődhetett meg ezen, »csak« nagyságrendi a különbség a büntetlenül garázdálkodó rendőrök és fizetett verőlegé­nyek sporadikus terrorja és a Majdan páratlanul kegyetlen szétverése között” – írtuk tegnap.

És mit írt Facebook-oldalára Skrabski Fruzsina, a Heti Válasz címlaplánya, a jobbos dokufilmes üdvöske, a tényfeltáró újságíró, engesztelhetetlen komcsivadász, aki olykor hetven éve köztudott dolgokra csodálkozik rá, s tálalja azokat újdonságként? Hát, ezt: „Valami okos, külpolitikához értő ismerősömtől kérdezem: most hogy teljes felfordulás van Ukrajnában, nem lehetne Kárpátalját megvásárolni? Nekik egy nyűggel kevesebb, még hasznuk is van belőle, mi pedig visszakapunk egy magyarlakta területet. Vagy nem így működik a piacgazdaság?”

Az „ártatlan kérdésre” a Cink bukkant rá, született is egy poszt, s evvel megoldottnak látszott az aktuális „hét hülyéje”-szavazás, el is felejtettük volna gyorsan.

Ám Skrabski nem hagyta annyiban, válaszolt a Cinknek. Egyebek mellett ezt: „Annyira meglep, hogy a nagybecsű, liberális újságíróknak, de főként Szily Lászlónak semmi humora nincs. Hogy lehet azt komolyan venni, hogy összedobjuk a pénzt Kárpátaljára.” A végére meg odabiggyeszti: „Take it easy!”

Szóval, ez egy vicc volt, humorbonbon. Úgy már mindjárt más, mélyen emberi keresztény-konzervatív kedélyeskedés. Alig várjuk a következőt. Például valami négereset Közép-Afrikából...

Figyelmébe ajánljuk