Másfél milliárd a focit és Orbánt kedvelő Kiss-Rigó László püspökségének

  • narancs.hu
  • 2019. január 17.

Villámnarancs

A püspök úr nem csak a focit kedveli, nem veti meg a wellnesst sem.
Wellneszezni jó. Arról még nem készült kimutatás, hogy jobb-e állami milliárdokból épült wellness-központban ellazulni, mint a magántőke wellnessközpontjaiban, a Kiss-Rigó László püspök  által vezetett szeged-csanádi egyházmegye mindenesetre hamarosan egy közel másfél milliárd állami pénzből felhúzandó wellnessközponttal gazdagodik.
false

Azt eddig is tudtuk, hogy tavaly év végén kormányunk közel másfél milliárd forintot rendelt a  Lezsák Sándor nevével fémjelzett Lakiteleki Népfőiskolának, a HVG azonban kiderítette, hogy valójában  Kiss-Rigó László püspökségének épül a lakitelki wellnessközpont. Mint írják, az ingatlannak ma még a népfőiskola a vagyonkezelője, de a húsz évre szóló joga jövőre lejár. A kormány eddig is szívügyének tekintette a beruházást, ez az elmúlt két évben közel 30 milliárd forintos állami támogatás jelentett.

Kiss-Rigó László jól fekszik Orbánnál, ez abból látszik, hogy "focicsapata tavaly további, közel 10 milliárd forintot kapott a kormánytól stadionépítésre" - írja a HVG. De a szeretet más formában is megnyilvánult: a püspökhöz kötődő alapítvány két éve ingyen kapta meg az államtól a zánkai gyerekvárost és a fonyódligeti gyerektábort.

Figyelmébe ajánljuk