Orbán Viktor kormánya még gyorsan adott Orbán Viktornak 3 milliárdot meg némi aprót karácsonyra

  • 2016. december 24.

Villámnarancs

Hogy költse valami szépre… mondjuk, belsőépítészre.

Magyarország kormányának tegnap, vagyis 2016. december 23-án kelt 1847/2016. számú határozata 3,25 milliárd (!) forintot rendel Orbán Viktor dolgozószobájának „egyedi belsőépítészeti kialakítására”.

A végrehajtás felelőse Lázár János, a határidő – ki hitte volna! – azonnali.

Mit lehet erre mondani? Hiába, ilyenek ezek: szeretik a szépet.

Vagy azt, amit az ilyen esetekben szokott mindig mondani az ember, hogy gyerekkorában biztos az asztal körül kergették Felcsúton, satöbbi, satöbbi.

false

 

Fotó: MTI/AP-Geert Vanden

Azt viszont, hogy három és negyed milliárdból milyen egyedi belsőépítészeti megoldások lehetségesek, nos, Orbán Viktor estében elég könnyű elképzelni: lesz egy mérethelyes focipálya abban a dolgozószobában, ahol a főnök majd mindkét kapura ontja a gólokat. Aztán ha elfárad, meghúzza a színarany szotyipörkölő karját, s lazít egy kicsit.

Neked ajánljuk

Gázlángolj még, baby!

Az inspiráció nagyjából úgy viszonyul a másoláshoz, ahogy a szeretet a kihasználáshoz. Erről tanúskodik Olivia Wilde új thrillere, tartalmilag és formailag egyaránt.

Egy fiktív háború leletei

A fiatal szobrászművész kiállításán fél tucat munka látható, amelyek több szállal kapcsolódnak korábbi alkotásaihoz. Saját bevallása szerint munkamódszerének sarokpontja, hogy a kész mű kétértelmű és nyitott, humoros és egyben ironikus is legyen, valamint reflektáljon társadalmi kérdésekre is.