Szijjártó ebédelni ment helikopterrel egy szemtanú szerint

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 24.

Villámnarancs

Hadházy Ákos újabb részletre bukkant a miniszter helikopterezésével kapcsolatban.
"Egy szemtanú szerint Szijjártó mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre - hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában... Az információ szerint a miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében- ezért kellett tehát a rendőrség VIP helikopterével lesietni és csak utána az üresen odaküldött Mercedesbe átülni. Az informátor képet is küldött a lovas karámban leszállt helikopterről. A Külügyminisztériumhoz két hete írásbeli kérdéssel fordultam, hogy valóban Szíjjártó ment-e a rendőrségi luxushelikopterrel ebédelni, de még nem érkezett válasz" -  írja Facebook-oldalán a független országgyűlési képviselő.

Security Check Required

null

Hadházy korábban a következőket írta Szijjártó helikopterezéséről:
"Szijjártó Péter július 14.-én helikopterrel repült le Őcsénybe, onnan átszállt az előre odaküldött (!) szolgálati Mercedesébe azzal hajtott Tolnára (kb 15 km) egy kormányzati támogatással dicsekedni. Onnan Szekszárdra ment a Mercivel (15 km), majd vissza Őcsény és huss. Megkérdeztem, hogy ezt meg hogy? Milyen helikopterrel repült, miért kellett 140km, végig autópályán vezető utat helikopterrel kiváltani és miért kellett a pár km tolnai úthoz üresen leküldeni a Mercedest?
A válasz szerint a miniszter nagyon elfoglalt és rendőrségi helikopterrel repült. A Mercedes meg azért kellett, mert vidéken is csak közlekedni kell, ugye."

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.