Új hírek a Magyar Nemzeti Bankból: papa, mama, gyerekek, helló Kitti!

  • narancs.hu
  • 2016. szeptember 24.

Villámnarancs

Az egész Mézga család a nemzet bankjában jógázik.

„A jelek szerint nem bontotta ki az igazság minden részletét az interjúban a jegybanki pályafutása alatt havi bruttó 1,73 millió forintot kereső, azóta a jegybanki alapítványoktól akár ennél többet is megkapó Vajda Zita” – írja a nevezett Figyelőnek tett nyilatkozatáról az ezúttal nagyon finoman és visszafogottan fogalmazó Népszabadság.

Mert azért lássuk be, illenének ide erősebb szavak is.

Nos, azt sikerült a lapnak kiderítenie, hogy nem csupán a napok alatt (szerinte pozitív módon) jógásznő és a kedves édesanyja (aki ugyebár többszörös kiváló könyvelő) dolgozott sok-sok millióért a nemzet bankjának, még közelebbről a nemzet bankárának, de máig a fedélzeten üdvözölhetjük kedves testvérét, Vajda Kittit is, akit eddig módfelett sikeres trafikosként tartott számon a művelt világ.

Vajon, mit csinálhat? Cigit árul? És mennyiért?

A fenéket! Természetesen ő is tanulmányokkal szolgálja a haza üdvét. Alig 10 napja – tehát a botrány kirobbanása óta – jegyzi szerzőtársként A forint 70 éve: Út a hiper­inflációtól az árak stabilitásáig című kiadványt.

Hát, igen ilyen a NER: a szerzőtársak világa forintvonalon.

Az pedig különösen vicces, hogy a lap milyen odüsszeiát járt a banknál, s nevezettek mindegyikénél azért, hogy fent összefoglalt információikat megerősítsék vagy cáfolják. Volt, aki nem válaszolt, aki pedig vette a fáradtságot, az kormolt. Csak azt ismerték, ami nyilvánvaló: „Magyar Nemzeti Bank állományában 2013. októbere óta van Vajda Kitti nevű munkavállaló, a jegybank Oktatási Igazgatóságának szakértője”.

Püff neki, tartanak még egy szakértőt.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?