A 80-as évek óta először fogy több bakelitlemez mint CD

  • narancs.hu
  • 2023. március 12.

Zene

A streaming azért messze a lemezek előtt jár.

A zenei bevételek 84 százaléka jön a különböző streamingplatformok, mint például a Spotify hallgatottságából, viszont úgy tűnik, relatíve ismét egyre népszerűbbek a bakelitlemezek – írja az rtl.hu az Ars Technica cikke nyomán. 2022-ben a nyolcvanas évek óta először több ilyen lemezt vesznek, mint CD-t.

Tavaly az emberek összesen 1,2 milliárd dollárnyi összeget költöttek bakelitekre (ami valójában vinyl), míg csupán 483 millió dollárnyit CD-re. Legutóbb 1987-ben adtak el több bakelitet, mint CD-t.

Az összes eladásnak a fizikai hanghordozók mindössze a 11 százalékát tették ki, míg három százalékot a digitális letöltések hoztak. A streaming ereje kicsivel nőtt 2021 óta, akkor az egész piac 83 százalékát adta ez a zenehallgatási típus.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk