Autizmussal élő gyerekek javára fordítja a Liszt-díjjal járó pénzjutalmat a zongoraművész

  • narancs.hu
  • 2024. április 4.

Zene

A világszerte ismert Fejérvári Zoltán célja, hogy a hamarosan felnőtté váló, autizmussal élő gyermekeknek lakhatása legyen.

A nemzeti ünnep alkalmából Liszt-díjat kapott Fejérvári Zoltán zongoraművész. Ez az elismerés a legrangosabb kifejezetten klasszikus zenészeknek járó díj, amelynek pénzjutalma a törvény szerint az illetményalap harmincszorosának megfelelő összeg, szűkösen 1,16 millió forint.

„A leélt 37 évemben megélt tapasztalatok arra kondicionáltak, hogy a helyén kezeljem az elismeréseket. Ennek megfelelően meglehetősen visszafogottan fogadtam a hírt, hogy idén én is részesülök a megtiszteltetésben. Ám miután egyik kedves üzenetet kaptam a másik után barátoktól, zenésztársaktól, ismerősöktől, melyek őszinteségtartalmát egy pillanatra sem kérdőjelezhettem meg, már-már boldog lettem” – írja Fejérvári Zoltán a közösségi oldalán.

„A díjjal járó pénzjutalom ugyebár közpénz, és hogy a »köz« jellegét el ne veszítse, az összegét a Világom Alapítványnak ajánlom fel.

A Világom Alapítvány négy család »gyermeke«, köztük a miénk is, melynek célja, hogy hamarosan felnőtté váló, autizmussal élő gyermekeinknek támogatott lakhatást nyújtó lakóotthont hozzunk létre.”

A zongoraművész végül azt is hozzáteszi: „A felajánlással szeretném én is felhívni arra a figyelmet, hogy ma Magyarországon a civil szervezetek fáradhatatlan munkájának köszönhető, hogy a társadalmunk pillérei még úgy-ahogy állnak.”

Kedves Mindenki, aki követi ezt az oldalt! Pár szó a Liszt-díjról. A leélt 37 évemben megélt tapasztalatok arra...

Posted by Zoltán Fejérvári Pianist on Wednesday, April 3, 2024

Fejérvári Zoltánnal készült interjúnk 2018-as lapszámunkban olvasható.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk