Rangos nemzetközi versenyen nyert a magyar operaénekes
Screenshot_2019-04-08_at_11.02.42.png

Rangos nemzetközi versenyen nyert a magyar operaénekes

  • narancs.hu
  • 2019. április 8.

Zene

Balogh Eszter nyerte a London Händel Society énekversenyét.

Április végéig tart Londonban a G. F. Händel életművének emléket állító London Händel Fesztivál. Itt minden évben többfordulós nemzetközi énekversenyt rendeznek a zeneszerző emlékére. Idén Balogh Eszter, mezzoszoprán nyerte el a fődíjat, írja a Fidelio.

Az erdélyi születésű énekes a Magyar Rádió Gyermekkórusában kezdte zenei tanulmányait. 2014-ben diplomázott a Zeneakadémia Master Oratórium- és dalének szakán. Rendszeres közreműködője a hazai koncertéletnek. Repertoárját főként a barokk és klasszikus oratóriumok teszik ki.

Szólistája a Budapesti Fesztiválzenekar barokk együttesének, a Vashegyi György által vezetett Purcell Kórus és Orfeo Zenekarnak, a Budafoki Dohnányi Zenekarnak és a MÁV Szimfonikusoknak. Fellépett többet között Kobayasi Ken-Ichiro, Dénes István, Hollerung Gábor, Németh Pál, Kovács László karmesterekkel. 2014-ben debütált a Magyar Állami Operaházban.

A versenyen második helyezett Patrick Terry kontratenor lett, a közönségdíj William Thomas kapta, aki egy különdíjat is átvehetett David de Winter társaságában.

Figyelmébe ajánljuk