Újra összeáll az Oasis, jövő nyáron az Egyesült Királyságban és Írországban koncerteznek

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 27.

Zene

A turné később más állomásokon is folytatódhat.

Újra összeáll az Oasis, a legendás brit együttes 14 koncertet hirdetett meg 2025 nyarára az Egyesült Királyságban és Írországban. A zenekar hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint a turné később Európán kívül is folytatódhat.

„A fegyverek elcsendesedtek. A csillagok összeálltak. A nagy várakozásnak vége. Gyertek, és legyetek tanúi. A tévé nem fogja közvetíteni”

– írta a zenekar a bejelentésben.

A hírrel kapcsolatban a Telex After felidézte, az Oasis utoljára 2008-ban adott ki lemezt Dig Out Your Soul címmel, a zenekar két tagja, Noel Galllagher és testvére, Liam azonban úgy összeveszett a lemez 2009-es turnéjának párizsi állomásán, hogy Noel végül kilépett a zenekarból. A két Galllagher azóta külön koncertezik, az utóbbi években pedig válogatott módokon ócsárolták egymást a nyilvánosság előtt, újra és újra leszögezve, hogy nem lesz többé Oasis. Korábban többek között az is elhangzott, hogy Liam már az Oasis összeállásának gondolatától elhányja magát, de az énekes olyat is nyilatkozott, hogy előbb enné meg a saját szarát, minthogy ismét egy zenekarban játsszon a bátyjával. Úgy tűnik a civakodásnak most egy időre vége, hiszen ahogy azt a közösségi médiában elszórt utalásaikból már néhány napja sejteni lehetett, újra közösen lépnek színpadra.

Liam Gallagher korábban arról beszélt, hogy az Oasis első lemezének, a Definitely Maybe 30. évfordulóját ünneplő turnéra Noelt is meghívta, de bátyja elutasította a felkérést. A turnéval Liam Gallagher nemrég a Szigeten is fellépett, a koncertről szóló kritikánk itt olvasható:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk