A szerk.

A csodalabda

A szerk.

Adott a kultúra testinek rendesen Magyarország a múlt héten. Mondjuk, szombaton könnyű volt, hisz a Magyar Zene Házának nevezett létesítmény – legyen ma bármilyen is – eleve bűnben fogant, az átadásán történtek tehát csupán a NER rendes üzletmenetének képezték a méltó részét.

Ugyanez az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár megnyitójáról már egyáltalán nem mondható el (tudniillik, hogy bűnben fogant volna), ellenben igyekvő NER-vitézek szívós erőlködésének köszönhetően mégis sikerült valamelyes árnyékot vetni a jeles alkalomra. Az említett vitézek, nevezetesen Fekete Péter és a valaha jobb napokat is látott Prőhle Gergely azonban rendesen odatették magukat – egyikük az Emmi, másikuk az Evangélikus Országos Múzeum képviseletében, de mind a ketten a NER nevében.

A történetet mindenki ismeri, Fekete a kitüntetett alkalomra készülvén magához vett a Petőfi Irodalmi Múzeumból – szocialista megőrzésre – egy focilabdát, hogy azzal emelje a könyvtárátadó fényét. Saját bevallása szerint szokása ez neki, „kérdezgetik is mindig az újságírók”, hogy ma milyen „műkinccsel” tetszik megörvendeztetni bennünket. Aha, nyilván szórul szóra így megy ez – ennyit a saját bevallásról, mint a műfaj honi változatáról.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk