A szerk.

A csodatotem

A szerk.

A Hertha nevű berlini focicsapat kedden kirúgta magyar kapusedzőjét, Petry Zsoltot. Az esetről kiadott közleményük hangsúlyozza, hogy a döntésnek nem sportszakmai okai vannak, hanem világnézetiek.

Petry a klub egyik reprezentánsaként nyilatkozott a Magyar Nem­zet című magyarországi pártlapnak, ahol némi szakmázós előjáték után elítélően nyilatkozott a magyar labdarúgó-válogatott kapusának egy korábbi nyilatkozatáról, amelyben Gulácsi Péter kiállt az úgynevezett szivárványcsaládok mellett. Petry továbbá Európa erkölcsi leépüléséről és bevándorláspolitikájának rémes következményeiről szónokolt: „rettentő sok bűnöző lepte el Európát”.

Magát a nyilatkozatot a megjelenésekor (hétfőn reggel) leginkább egyféleképpen lehetett értelmezni, mégpedig úgy, hogy Petry bejelentkezett egy magyarországi állásért. Erre számos oka lehetett, például a Hertha elég nagy valószínűséggel várható kiesése a Bundesligából, vagy éppenséggel az itt kecsegtető magasabb fizetés (ezt nem viccből mondjuk), de ezek csak feltételezések, amelyek viszont azon a nagyon is valós megfigyelésen alapulnak, miszerint az efféle hűségnyilatkozatok jelentik a belépőt a NER ilyen-olyan, adott esetben mégoly alacsony szintjeire is. Gyere, köpj le valakit/valakiket, hajolj meg, ennyi az egész. S ez ennek a történetnek a lényege is: Petry Zsolt a kirúgása által ugyanannak a bűnös szisztémának lett áldozata, mint pár héttel ezelőtt Hrutka János, holott kettejük megszólalásai között ég és föld a különbség, mint ahogy a kirúgásuk között is.

Ha ugyanis a nyilatkozatok tartalmát nézzük, a dolog egyértelmű. Hrutka János elfogadó nyilatkozatokat tett (egyik fő bűneként lapunknak is), mire elcsapták a TV2-csoporthoz tartozó Spíler tévétől. Nem mellesleg Gulácsi is elfogadó nyilatkozott tett, de ő érinthetetlen a NER számára, hiszen a magyar labdarúgásban nincs még egy Európa-klasszis kapus, a főállása pedig Lipcsében van.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk