Te merre, Tamara?

A szerk.

A rendelés horvátországi tartózkodásunk ideje alatt majdnem zavartalanul üzemel. Sokan vagyunk, sokféle véleményünk van, az idő jó, az árak nem. Jól vagyunk, Öcsi belelépett egy törött kagylóba, szakszerű ellátásban részesítettük. Csókol anyád, Kamara.

A rendelés horvátországi tartózkodásunk ideje alatt majdnem zavartalanul üzemel. Sokan vagyunk, sokféle véleményünk van, az idő jó, az árak nem. Jól vagyunk, Öcsi belelépett egy törött kagylóba, szakszerű ellátásban részesítettük. Csókol anyád, Kamara.

Vagy Tamara? - a posta gyűrötten dobta be a képeslapot.

De ki ez a Kamara?

A nevét persze tudjuk, Magyar Orvosi Kamara (MOK), a történet is múlt heti, de még a jövő héten sem tudjuk meg a végét, mert az orvosok épp nyaralnak, és ha azok egyszer nekifognak, akkor ott nyaralás van. A buzizás várhat. Akinek nagyon kell mégis buziznia, forduljon az ügyelethez (doktor Nagy, doktor Éger - jobbra az első két ajtó).

Mint mindebből kiderül, a MOK arra feltétlenül jó szervezet, hogy megmondja, mikor nyaralnak az orvosok. E téren nem tűrik a hibákat, felső vezetői szinten van tartva a probléma: maga doktor Gyenes főtitkár közölte a sajtóval, amikor azt firtatták, hogy hogyan is van az, hogy egy brutálisan homofób, tudományosan kőkorszaki, nettó uszító cikk megjelenhet a honlapjukon, illetve az elnökük, mondott Éger miért is véli úgy, hogy nincs okuk attól elhatárolódni.

Mert az történt, hogy a MOK július 10-én felrakta a honlapjára mondott doktor Nagy, szabadidős közíró Gyilkos Ágnes meleg helyzetben című cikkét, melyben a szerző egy kiadós buzizás szűk keretei között arra is módot talál, hogy letömeggyilkosozza az eü. minisztert. Az SZDSZ elhatárolódást követelt, ám Éger visszaüzent: csak ne tessenek üzengetni, ha akarnak valamit, hozzánk jöjjenek, továbbá neki öt gyereke van, de az magánügy. Arra nem emlékszünk, hogy ezt valaki is kérdezte volna tőle - annyira magánügy, hogy elmondom mindenkinek.

A Kamara eközben nyaral ezerrel. Horvátországban lépni sem lehet a doktoroktól.

Itthon meg van egy szervezetük, ami fölrak a honlapjára mindenféle náci disznóságokat (nem idéznénk belőle, aki keresi megtalálja, hol? hol? a kurucinfón, mit gondoltak). Van a szervezetnek egy elnöke, aki nem hajlandó elhatárolódni ettől, s visszaüzen, hogy a ti (vélhetően buzi) anyátokat. S van egy főtitkára is, aki bemondja, hogy mikor van fájront.

De hol vannak az orvosok? Ha már egyszer ez az ő kamarájuk? Hol vannak azok az orvosok, akik szerint unfrankó a szakmai szervezetük honlapján buzizni, tömeggyilkosozni tele szájjal? Vagy ez az egész "szervezet" csak pár rasszista uszító magánszáma? Akkor miért hívják Magyar Orvosi Kamarának? S miért nem Rasszista Uszító Disznók Legényegyletének (vagy Tamarának)? Mert míg nem hívják így, vagy nem jön egy orvos, aki elküldi őket a jó francba, addig az esetleg idetévedő marslakó azt hiheti, ebben az országban az összes orvos osztja doktor Nagy véleményét, miszerint a homokosokat le kell hajítani a Tajgetoszról.

Figyelmébe ajánljuk