1 millió forintot ad a tanárok sztrájkalapjának a Momentum

  • narancs.hu
  • 2022. október 3.

Belpol

Parlamenti vitanapot is kezdeményeznek. 

A 1 millió forinttal támogatja a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapját – számolt be róla Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője. 

Gelencsér emlékeztetett rá, hogy a Tanítanék azon dolgozik, hogy a tanárok kiállása minél szélesebb körű és szervezettebb legyen, és mindenkihez eljusson, emellett anyagi segítséget is nyújtanak a polgári engedetlenség miatt elbocsátott pedagógusoknak – ehhez és a mindennapi működtetéséhez azonban források is kellenek.

Azt is írta, hogy a párt az anyagi segítség mellett ingyenes jogi tanácsadást is kínál a kirúgott pedagógusoknak, másrészt parlamenti vitanapot kezdeményeznek az oktatásról, hogy "végre a döntéshozók is szembesüljenek a tarthatatlan állapotokkal". 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk