100 millió támogatást kapott ifjúságvédelemre a pedofília miatt felmentett pap plébániája

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 10.

Belpol

A plébános kifejezetten jó kormányzati kapcsolatokkal bírt.

Hatházi Róbert lehet az a katolikus pap, kecskeméti plébános, akit néhány hete felfüggesztettek, miután kiderült, hogy évekkel ezelőtt rendkívül súlyos szexuális visszaéléseket követhetett el kiskorúak ellen, áldozatai között lehetett olyan fiatal is, akit kilencévesen hálózott be – írja a Népszava több forrásra hivatkozva.

 
Hatházi Róbert és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester
Forrás: Szemereyné Pataki Klaudia / Facebook
 

A lap szerint figyelemre méltó fideszes kapcsolatokkal bír Hatházi Róbert, 2017-ben az akkor még kormánypárti vezetésű önkormányzat Ifjúság a Közösségért Díjjal tüntette ki.

Ennek kapcsán a Hatháziról először beszéló momentumos Józsa Bálint azt mondta, nem maradt el a hála: volt, hogy a plébános fideszes kötődésű, álcivil szervezetek rendezvényeinek adott otthont a templomban, sőt, a 2019-es kampányhajrában szót adott Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármesternek, aki ezt a lehetőséget megragadva fel is szólította a híveket, hogy a kormánypártok jelöltjeit támogassák a választáson.

Hatházi Róbertet nem csak a helyi Fidesz ismerte el: nem sokkal a bukása előtt, idén júliusban Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsektől címzetes apáti kinevezést kapott. Józsa erről azt mondta, a kecskeméti közösségben nyílt titok volt, hogy a pedofil férfi Bábel Balázs érseki helyére pályázik.

Amikor tavaly Ferenc pápa Budapestre látogatott, akkor a Hősök terén bemutatott szentmise szervezői között volt Hatházi Róbert is. Emellett a lap azt is írja, hogy Hatházi plébániájának címére jegyezték be a Kecskemét-Széchenyiváros közösségépítő Egyesületet, ami 2023-ban jóval több mint 100 millió forint kormányzati támogatást kapott család- és ifjúságvédelmi programokra, a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól például 75 millió forintot nyert el szexuáledukációs felvilágosító képzésre. A kecskeméti önkormányzat is 4,5 millióval támogatta az egyesületet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk