11 szavazata lesz a Fidesznek a kizárásáról döntő néppárti testületben, ebből az egyik Navracsics Tiboré

  • narancs.hu
  • 2019. március 8.

Belpol

Az EPP politikai közgyűlése március 20-án ül össze.

A Politico ma reggeli hírlevele tette közzé az Európai Néppárt (EPP) politikai közgyűlésének összetételét. Ez a testület dönthet egy párt kizárásáról vagy tagságának felfüggesztéséről az EPP-ben. A közgyűlés március 20-i ülésén a Fidesz kizárása lesz napirenden, miután 9 ország 12 pártja kezdeményezte ezt a Néppárt elnökénél (az nem teljesen világos, hogy március 20-án feltétlenül szavaznak is a kérdésben, vagy csak meghallgatják a Fideszt).

A táblázat alapján a közgyűlésben összesen 264 delegált foglal helyet, a Fidesznek 11, a KDNP-nek két tagja van. érdekesség, hogy az egyik Fidesz delegált Navracsics Tibor, aki az Európai Bizottság tagjaként hivatalból tagja a közgyűlésnek. Navracsics viszonya finoman szólva nem felhőtlen a  Fidesszel, nemrég azt nyilatkozta, talán csak büntetésből küldték Brüsszelbe.

Navracsics Tibor szerint lehet, hogy a kormány büntetésből küldte Brüsszelbe

Szerinte kiküldték, majd a kormány elkezdte támadni Brüsszelt. A 24.hu szúrta ki, hogy a Civil Rádióban kérdezték Navracsics Tibort, aki az alábbiakat mondta Fiala János műsorvezetőnek: Navracsics Tibor: Én vagyok az a biztos, akit kiküldött a kormány, majd a következő pillanatban megtámadta azt a helyet, ahova kiküldött, és azóta kint és bent is vagyok.

A 444 összesítése szerint egyébként a Fidesz kizárását biztosan támogatóknak 58, az ellenzőknek 48 szavazata van. Számos nagy párt álláspontja nem ismert vagy végleges, ép az is sokat számíthat, hányan tartózkodnak majd. A kizáráshoz legalább a megjelentek felének szavazata kell.

Figyelmébe ajánljuk