130 millió forintot tartott vissza az állam Iványi Gáboréktól

  • narancs.hu
  • 2023. június 9.

Belpol

Több mint ezer munkatársnak nem tudják kifizetni a teljes bérét. 

„A NAV által engedélyezett halasztás ellenére ma újabb 130 millió forintot tartott vissza a magyar állam az intézményeink működtetése után járó normatívákból, így jelenleg nem tudunk teljes fizetést biztosítani a több mint ezer munkatársunknak. Pénzügyi nehézségeink miatt a legszegényebb társadalmi réteghez tartozó húszezer ellátottunk megsegítése is bizonytalanná vált” – írja közleményében az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET). 

A MET május elején adott arról hírt, hogy a Belügyminisztérium elutasította a köztartozásaik normatívából való levonása alóli mentességre vonatkozó kérelmüket. „A Belügyminisztérium (Pintér Sándor miniszter, Maruzsa Zoltán és Fülöp Attila államtitkárok) elzárkózása ellenére, a NAV-nál sikerült elérni, hogy intézményeink többségével kapcsolatban engedélyezze a köztartozások beszedése érdekében indított végrehajtási eljárások felfüggesztését.Ez azt jelenti, hogy miniszteri engedély hiányában is hozzájutunk a normatíva egy részéhez”, áll a közleményben. 

 
Iványi Gábor
Fotó: Fónai Imre
 

Majd június 9-én, azaz a bérek kifizetésére vonatkozó törvényi határidő utolsó napján vált nyilvánvalóvá, hogy az oktatási és szociális intézményeiket június hónapban megillető normatívákból a kormányzat több mint 130 millió forintot visszatartott. „Ebből több, mint 23 millió forintot a NAV által engedélyezett végrehajtás felfüggesztés ellenére vontak le, ezért annak visszaszerzése érdekében megtették a szükséges intézkedéseket”, olvasható a közleményben. 

„Sajnos a levonások után fennmaradó, jelenlegrendelkezésünkre álló összeg nem elegendő munkatársaink bérének maradéktalan kifizetéséhez, ezért a mai napon mindenkinek csak a bér egy részét tudtuk kifizetni”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk