14 milliárd forintot csoportosítanak át az ország-és vármegyebérletekre

  • narancs.hu
  • 2023. február 21.

Belpol

Jut rá.

14 milliárd forintot csoportosítanak át a költségvetésben az ország- és vármegyebérletekre – derült ki a hétfő esti Magyar Közlönyből. A rendelet szerint 6 milliárd forintot a központi tartalékból biztosít a Pénzügyminisztérium, 8 milliárd forintot pedig a szociálpolitikai menetdíj támogatásokból csoportosítanak át.

A 14 milliárd forintból 10,6 milliárdot a Volánbusz kap majd, a vasúti személyszállításra 3 milliárd jut, a maradék 400 milliót pedig az elővárosi közlekedés céljára fordítanak.

Mint ismert, Orbán Viktor szombati évértékelője során jelentette be, hogy megyei és országos bérletrendszert (hivatalos nevén: vármegye- és országbérletet) vezetnek be. A teljes árú, 30 napos érvényességű megyei bérletet 9450 forintért lehet majd megvásárolni, a szintén 30 napos országos bérlet ennek duplájába, 18 900 forintba fog kerülni. A tanulóbérlet 90 százalékos kedvezménnyel váltható majd, 945 forint lesz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk