Latin nyelvű, belső körlevélben mentette fel az egyház a Hodász Andrást molesztáló papot

  • narancs.hu
  • 2023. február 21.

Belpol

A világi eljárás részletei nem ismertek, pedig a férfi már évek óta nem dolgozhat papként.

Gyermekpornográfia birtoklása miatt is indulhatott rendőrségi nyomozás, míg 2005-ben vádemelésig jutott annak a papnak az ügye, aki a Papifrankó Youtube-csatornáról ismert Hodász Andrást szexuálisan zaklatta gyerekkorában – írja a 444.hu egyházi forrásokra hivatkozva.

A papot 2009-ben Benedek pápa felmentette a papi szolgálat terhei és a szent cölibátus alól, és laikusi állapotba helyezte, ez utóbbi, a laicizálás a legsúlyosabb egyházi büntetés egy pappal szemben.

Az akkori közleményből azonban nem derül ki, hogy büntetésként vagy a pap saját kérésére mentette őt fel az egyházfő, pedig hasonló esetekben ez a részlet általában belekerül a szövegbe – írja a lap.

Ahogy az sem ismert egyelőre (?), hogy az említett férfit mivel vádolták meg és milyen ítélet született, mert sem a BRFK, sem az ügyészség nem válaszolt a 444.hu kérdéseire a személyiségi jogok tiszteletben tartására hivatkozva.

Az információ egy időben derült ki egy másik áldozatot, Pető Attilát – akit azóta a bíróság jogerősen zaklatásért ítélt el – molesztáló pap kizárásával az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye körlevelében, ahol egyébként a születés- és névnapi gratulációk, papszentelések és halálhírek mellett az eltiltások is megjelennek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk