Kormányrendelet segíti a VII. kerületben a török magániskola létrejöttét

  • narancs.hu
  • 2023. február 21.

Belpol

A Hernád utcába a Maarif Alapítvány általános iskolája és gimnáziuma költözik majd.

Megjelent a hétfő este közzétett Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely a Hernád utca 52. szám alatti egykori iskola felújításáról szól. Eszerint

az építkezésnél településképi szakmai konzultációnak nincs helye, településképi véleményezési eljárást és építészeti-műszaki tervpályázati eljárást nem kell lefolytatni.

A rendelet "köznevelési intézmény korszerűsítésére" vonatkozik. Az már korábban kiderült, hogy az erzsébetvárosi ingatlanba a Recep Tayyip Erdogan török elnökhöz közel álló Maarif Alapítvány magániskolája költözne be. A Telex vette észre korábban azt a dokumentumot, amely szerint az épületben a Maarif Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium 2024 szeptemberében kezdené meg a működését.

A Maarif Hungary Nonprofit Kft. tulajdonosa a 2016-ban a török kormány által létrehozott Maarif Alapítvány, amely több iskolát is nyitott már világszerte. Budapesten például a IX. kerületi Ifjúmunkás utcában.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk