15 millióra perli a kabinetiroda Márki-Zay pártját

  • narancs.hu
  • 2024. április 3.

Belpol

A kék és a nemzeti színek, valamint a konzultáció szó együttes használata miatt, mondván, ez a kormány szellemi terméke.

Nem használhatja az eddigi logóját a Mindenki Magyarországa Mozgalom a június 9-i önkormányzati választáson, így döntött a Nemzeti Választási Iroda. Erről Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a szervezet elnöke beszélt szerda esti tájékoztatóján.

Az MMM és a Mindenki Magyarországa Néppárt is benyújtotta kérelmét a választási irodához, hogy indulhasson június 9-én, előbbi az önkormányzati, utóbbi az európai parlamenti választáson. Az MMM logóját egyezés miatt minősítette használhatatlannak az NVI. A döntés miatt az MMM a Kúriához fordult, ott azonban Márki-Zay szerint nem foglalkoztak érdemben ezzel az üggyel, pedig a két szervezet nem is ugyanazon a választáson indul. A vásárhelyi polgármester szerint ezzel a mozgalmukat akarják ellehetetleníteni.

Márki-Zay Péter arról is beszámolt, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda pert indított a Mindenki Magyarországa Néppárt által meghirdetett konzultáció ügyében.  A Rogán Antal vezette tárcának ugyanis az az álláspontja, hogy a kék színt, a nemzeti színeket és a konzultáció szót együtt először a kormány használta, így annak a szellemi terméke. A kabinetiroda ezért 15 millió forint sérelemdíjat követel a párttól, és azt akarja, hogy a bíróság kötelezze az MMN-t, hogy 1,6 millió forintért tegyen közzé helyreigazítást a Magyar Nemzetben. Márki-Zay szerint amit a kabinetiroda szellemi terméknek nevez, azt nem lehet levédetni. A pártnak nincs 15 millió forintja, de a kabinetiroda azt is kéri a bíróságtól, zárolja a Mindenki Magyarországa Néppárt számláját. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk