2,7 milliárd értékben adna el ingatlanokat a Belváros, de nem akarták nagy dobra verni

  • narancs.hu
  • 2020. november 13.

Belpol

Az V. kerületi önkormányzat 16 ingatlan értékesítésére írt ki "nemzetközi és nyílt, egyfordulós pályázatot", az ellenzék azonban hiába kérte, hogy ezeket országos napilapban és ingatlaneladásos portálokon is meghirdessék.

A Telex írja, hogy újra nagy értékű ingatlanok eladására készül az V. kerület, az ellenzék azonban hiába kérte, hogy ezeket országos napilapban és ingatlaneladásos portálokon is meghirdessék.

Az elvileg évtizedek óta üresen álló 16 iroda- és üzlethelyiség összértéke körülbelül 2,7 milliárd forint. Az értékesítésre az V. kerületi önkormányzat ki is írta a "nemzetközi és nyílt, egyfordulós pályázatot". Ahogy írják az ellenzék javasolta a többfordulós pályázatot, a fideszes többség azonban ezt elvetette. A pályázatok határideje november közepe-vége, ahogy írják, a hirdetések csak a napokban lettek nyilvánosak.

A nyilvános itt azt jelenti: a hirdetések (németül és angolul is) megjelentek az önkormányzat holnapján és a Mai Belváros című kerületi lapban. A helyi fideszes többség ugyanis csak ebbe ment bele, bár az ellenzék kifogásolja a pályáztatás nyilvánosságát, hiszen a nemzetközi, nyílt pályáztatás lényege éppen az lenne, hogy az minél szélesebb, akár idegen nyelvű, befektetői körhöz eljussanak a megvásárlást lehetővé tevő információk.

A pályáztatás módját és meghirdetését a lapnak nyilatkozó források több szempontból is aggályosnak találják, mert nem akármilyen épületekről van szó, a 16 eladásra kínált ingatlan közül két iroda  a Deák Ferenc tér 3. szám alatt található, kettő a Dorottya utcában, három a Semmelweis utcában, de a felsorolásban Steidl Imre utcai, Váci utcai és Városház utcai ingatlanok is szerepelnek.

Figyelmébe ajánljuk