444: Teljes átalakítást jelentett be a Corvinus vezetése

  • narancs.hu
  • 2022. április 15.

Belpol

Újraszerveznék az egyetem intézeteit. Jövő hétre hívták össze a szenátust, hogy véleményezze a terveket. 

A 444.hu információ szerint a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vezetése teljes oktatási és kutatási szervezetét érintő átalakítást jelentett be, amit egy rövid prezentációban küldtek szét a munkatársaknak.

E szerint megszűnnek az egyetem önálló karai, csak intézetek és tanszékek működnek tovább. A BCE-n jelenleg 11 intézet működik, az új rendszerben is ennyi lenne, de a mostani egységeket a tudományterületek mentén 11 egyenlő méretű, körülbelül 50 fős intézményre vágnák szét. 

A korábban a közgazdasági-tudományi területet egy intézetbe vonnák össze, a pénzügyet és a számvitelt két külön intézetbe bontanák, a kommunikációt összevonnák a marketinggel, a stratégiai menedzsment és az ellátásilánc-menedzsment külön-külön intézetet kapna, és létrejönne egy fenntarthatósági intézet is. 

A prezentáció szerint az átalakítást két hét alatt vinnék végig, miközben az intézetvezetőket csak múlt hét szerdán hívták be Anthony Radev BCE-elnök irodájába, majd pénteken, egy értekezlet keretén belül ismertették velük, hogy mire készülnek. 

Jövő keddre hívták össze a szenátust, hogy véleményezze a terveket. Ezután kiírják a pályázatokat az új intézetek vezetői pozícióira. A 444.hu értesülései szerint az átalakítási folyamat és annak tartalma az egyetem munkatársai közül sokakat felháborított. 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.