660 ezres fizetésért toboroz figyelőket a magyar titkosszolgálat

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 14.

Belpol

Érettségivel és büntetlen előélettel már lehet jelentkezni műveleti felderítőnek a Nemzetbiztonsági Szakszolgálathoz.

Havi bruttó 660 ezer forintos fizetésért keres műveleti felderítőket, azaz figyelőket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ)- írja a hvg.hu.

A 660 ezer forintos bruttó alapbér mellé még bruttó 200 ezer forintos cafetériát, közel százezer forintos ruházati illetményt és egyéb juttatások is járnak majd. A jelentkezés feltétele csupán az érettségit és a büntetlen előélet. Előny jelent azonban a jogosítvány, a sportos életmód és a nyelvtudás, valamint a technológiák iránti érdeklődés.

A lap emlékeztet, hogy a műveleti felderítők nem mások, mint a figyelők, azaz azok a titkosszolgák, akiknek a kiképzésüket követően jellemzően a célszemélyeket vagy célobjektumokat figyelik meg, lehetőleg észrevétlenül.

A NBSZ-nek kimondottan feladata egyébként ezeknek a figyelőknek a biztosítása, valamint szolgáltatóként operatív munkájával a többi titkosszolgálatnak, a rendőrségnek és az adónyomozóknak segít. A lap hozzáteszi, hoyg a figyelők munkája mellett az NBSZ végzi a telefonlehallgatásokat, a lehallgatóberendezések telepítését, a titkos házkutatásokat is.

A felvételről azt írják, hoyg az egy előszűréssel és egy tájékoztató előadással kezdődik, amit egy szakmai interjú, egy pszichikai alkalmassági vizsgálat vagy kompetenciavizsgálat, egy egészségi alkalmassági vizsgálat és nemzetbiztonsági ellenőrzés követ. 

A hvg.hu emlékeztet, a toborzás megkezdése nem meglepő, ugyanis a kormány júliusban 30 milliárd forinttal növelte a titkosszolgálatok büdzséjét, a legtöbb pénzt éppen az NBSZ-nek adva, amely így 14,4 milliárd forinttal lett gazdagabb. Utóbbinak nagy részét ráadásul személyi juttatásokra tervezik fordítani.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk