750 ezer forintra büntettek egy dudáló tüntetőt

  • narancs.hu
  • 2020. május 24.

Belpol

Mert megszegte a kijárási korlátozásra vonatkozó szabályokat.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pár órája közölte a Facebookon, hogy nem lesz több dudálós tüntetés, mivel a rendőrségi bírságok mértéke akkorára rúg. Alig telt el pár óra, a politikus megint posztolt: egy határozatot tett közzé, ami szerint egy demonstrálót 750 ezer forintra büntettek, mivel megszegte a kijárási korlátozásra vonatkozó szabályokat.

Az ügy érdekessége, hogy a rendőrség bizonyítékként a Vadhajtások nevű szélsőjobboldali portál bloggerének videóját használta fel. Mint ismeretes Bede Zsolt az egyik tüntetés alkalmával provokálni kezdte Hadházyt (egy nyugtatót tett az autójára).

Nyomoz az ügyészség Hadházy ellen

A kormánypárti provokátorral került összetűzésbe egy hete. Közúti veszélyeztetés gyanújával folytat nyomozást Hadházy Ákos ellen a Budapesti Regionális Ügyészség - értesült a kormányhű Pesti Srácok. Egy hete a jobboldali Vadhajtások blog Bede Zsolt nevű - magát újságírónak tartó - provokátora egy nyugtatót tett a független országgyűlési képviselő autójára, miközben ő a dudálós tüntetésen vezetett.

Figyelmébe ajánljuk