A 18. kerület DK-s polgármestere a nagykörúti biciklisáv miatt támadja Karácsonyt

  • narancs.hu
  • 2020. október 19.

Belpol

Szaniszló Sándort annyira nem érdekli, hogy kerülete eggyel arrébb van a körúttól.

"Ellenzi a 18. kerületiek meghatározó többsége az Üllői úton és Nagykörúton kialakított, gépjármű forgalmat jelentősen akadályozó kerékpársávokat. A Publicus által végzett, 1000 kerületi véleményét tükröző összegzés szerint a külső kerületekben élők vesztesei a sávszűkítési döntésnek" – írta Szaniszló Sándor, a DK-s polgármestere a Facebook oldalán, amit a 444.hu vett észre.

Szaniszló bejegyzésében tippeket kér a kerület lakóitól, hogy mit kérjen Karácsonytól a kerületet állítólag érő hátrányokért cserébe:

"A 18. kerület polgármestereként tárgyalást kezdeményezek a Fővárossal az aránytalan hátrány megszüntetése, vagy egy elfogadható mértékű, közlekedési kompenzációs csomag kidolgozása érdekében. Kérem a Kerületiek javaslatait, ha ellentételezést kérünk, azok mire irányuljanak."

A polgármestert az valamiért nem zavarja, hogy a körút több kilométerre van kerületétől, így a bringasávok helyi hatása is igencsak kérdéses.

A bringasáv-ügyben több kritikát is kapott Karácsony, még az őt egyébként támogató MSZP budapesti elnöke is bírálta, a DK pedig aktívan szervezkedett ellene, Szaniszló példája nem egyedi eset.

(Facebook/Szaniszló Sándor)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?