Feketefoglalkoztatáson kapták Garancsi István biztonsági cégét

  • narancs.hu
  • 2020. október 19.

Belpol

Azt nem tudni, hány munkavállalót foglalkoztattak illegálisan.

Még tavaly nyáron illegális foglalkoztatáson kapták a Garancsi István NER-oligarcha tulajdonában lévő Criterion Biztonsági Szolgáltatások Zrt.-t – írja a 24.hu. Ez a cég birtokolja a teljes hazai készpénzszállítási piac harmadát. Mindez a NAV közzétételi listájából derült ki, amely több mint ötezer jogsértő adózó névsorát tartalmazza.

Garancsi három éve vásárolta fel az akkor még G4S névre hallgató vállalkozást. A NAV nyilvántartásából az nem derül ki, hogy hány munkavállalót foglalkoztatott feketén a NATO beszállításra alkalmas minősítésű, mely legutóbb 325 millió forint nyereséget termelt, ahogy az sem, kapott-e ezért bírságot, és ha igen, mennyit kell fizetniük.

A lap megkereste a Criteriont és a NAV-ot is a kérdéseivel, előbbi csak simán nem reagált, a hatóság pedig adótitokra hivatkozva nem adhatott bővebb tájékoztatást.

(24.hu)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.