Feketefoglalkoztatáson kapták Garancsi István biztonsági cégét

  • narancs.hu
  • 2020. október 19.

Belpol

Azt nem tudni, hány munkavállalót foglalkoztattak illegálisan.

Még tavaly nyáron illegális foglalkoztatáson kapták a Garancsi István NER-oligarcha tulajdonában lévő Criterion Biztonsági Szolgáltatások Zrt.-t – írja a 24.hu. Ez a cég birtokolja a teljes hazai készpénzszállítási piac harmadát. Mindez a NAV közzétételi listájából derült ki, amely több mint ötezer jogsértő adózó névsorát tartalmazza.

Garancsi három éve vásárolta fel az akkor még G4S névre hallgató vállalkozást. A NAV nyilvántartásából az nem derül ki, hogy hány munkavállalót foglalkoztatott feketén a NATO beszállításra alkalmas minősítésű, mely legutóbb 325 millió forint nyereséget termelt, ahogy az sem, kapott-e ezért bírságot, és ha igen, mennyit kell fizetniük.

A lap megkereste a Criteriont és a NAV-ot is a kérdéseivel, előbbi csak simán nem reagált, a hatóság pedig adótitokra hivatkozva nem adhatott bővebb tájékoztatást.

(24.hu)

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.