A CÖF-alapító kilenc nap alatt végezte el az egyhavi munkát, 873 ezer forintot kapott a Sándor-palotától

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 15.

Belpol

Fricz Tamás csak akkor hajlandó beszélni a sajtóval, ha befejezte Áderről szóló könyvét. 

Nyár végén fejezi be Áder Jánosról szóló könyvét, azt követően hajlandó beszélni a sajtóval – számolt be Fricz Tamás CÖF-alapítótól kapott válaszáról az rtl.hu, amikor a havi 873 125 forintos, Köztársasági Elnöki Hivataltól kapott szerződéséről szerettek volna többet megtudni. 

Az rtl.hu benyújtott egy közérdekű adatigénylést a Sándor-palotához, miután sem a hivatal, sem Fricz nem reagált a megkereséseikre érdemben. A dokumentumok szerint Fricz Tamás havi bruttó 1 millió 250 ezer forintért szerződött a hivatallal „köztársasági elnök részére a Köztársasági Elnöki közjogi, társadalompolitikai feladataival összefüggő tanácsadói tevékenység” ellátására 2021 október 1. és 2022 május 31. között összesen bruttó tízmillió forintért. 

Az azonban nem derül ki, hogy milyen eljárásban választották ki Fricz Tamást, és hogy mivel kapcsolatban adott tanácsokat Áder János korábbi köztársasági elnöknek. A teljesítményigazolások szerint „Áder János köztársasági elnök úr tízéves elnöki tevékenységének elemzése keretében az Elnök úrhoz köthető eseményekkel, hazai és külföldi fellépésével kapcsolatos összes dokumentum, sajtó- és médiamegjelenés, interjúk, beszédek, médiavisszhangok stb. feldolgozását” végezte el. 

A dokumentumok szerint az egyik hónapban előre teljesített; a májusi teljesítésigazolásba azt írta be, hogy „1-9-ig előteljesítés”, magyarul kilenc nap (hat munkanap) alatt végezte el a havi munkáját, amit ki is fizettek neki. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.