Fizetésképtelenné válhat az Országos Roma Önkormányzat, mert csúszik a harmadik negyedéves állami támogatás

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 15.

Belpol

Hiányosan adták le a beszámolóikat a Belügyminisztérium felé, jelenleg a hiánypótlás és a támogatások jogszerű felhasználásának ellenőrzése zajlik. 

Nem kapta meg a Belügyminisztériumtól (BM) az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) a harmadik negyedévre járó 160 millió forintos támogatást, pedig annak július 15-ig meg kellet volna érkeznie – számolt be a Népszava. Pintér Sándor minisztériuma a napilap megkeresésére elismerte, csúszik a kifizetés, és ez csak akkor történhet meg, ha a „korábban kiutalt támogatás felhasználására vonatkozó részbeszámolók elfogadása kerülnek”. 

A BM szerint ugyanis az ORÖ hiányosan adta le a beszámolóit, hiánypótlásra volt szükség, az erre vonatkozó dokumentumok és a támogatás jogszerű felhasználásának ellenőrzése jelenleg folyamatban van. A testület elnöke, Agócs János szerint a hiánypótlásokat időben megküldték; legutóbb augusztus 10-én kértek tőlük egy számlát, amit még aznap átküldtek.

A kifizetésre nagy szükségük van, már augusztus 20-ig be kell fizetniük a közüzemi számlákat és az alkalmazottak utáni járulélokat, amit ha nem teljesítenek, akkor köztartozást halmoznak fel, akkor viszont nem juthathak állami támogatáshoz. Agócs szerint így fizetésképtelenné válhat a szervezet. 

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.