A DK méltatlansági eljárást kezdeményez Novák Katalin ellen

  • narancs.hu
  • 2024. február 5.

Belpol

Több ellenzéki párt is elmozdítaná az államfőt. 

A DK méltatlansági eljárást kezdeményez Novák Katalin köztársasági elnök ellen – közölte a párt. A közlemény szerint

„beebizonyosodott, hogy hazánk köztársasági elnöki székében egy pedofilsimogató ül, legalábbis addig, amíg hagyjuk”

Pénteken derült ki, hogy Novák Katalin tavaly elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesét, aki falazott a pedofil igazgatónak, emiatt pedig elítélték. A Novák által szabadon engedett K. Endre szexuálisan bántalmazott gyerekeket próbált rávenni arra, hogy hamis vallomásokat írjanak alá arról, hogy nem történt velük semmi.

„Aki egy ilyen embernek, egy pedofilnak falazó bűntársnak kegyelmet ad, az maga is pedofilsimogató és méltatlan arra, hogy Magyarország köztársasági elnöke legyen” – fogalmaz a DK közleményben. A párt országgyűlési frakciója megfosztási eljárást kezdeményez Novák Katalin ellen, mert álláspontjuk szerint méltatlanná vált a köztársaság elnöki posztra. 

„Nem lehet egy pedofilsimogató Magyarország legfőbb közjogi méltósága, nem képviselhet minket sem itthon, sem külföldön egy pedofilsimogató! A DK a mai napon megkezdi a képviselők ötödének aláírásának összegyűjtését, hogy meginduljon a megfosztási eljárás Novák Katalin ellen és ne egy pedofilsimogató legyen a köztársasági elnök! Aki pedofiloknak vagy őket segítőknek ad kegyelmet, azt egy európai nemzetnek ki kell vetnie magából, mert egy pedofilsimogatónak nincs helye sem a legfőbb, sem más közjogi pozícióban!” – írta a DK. 

Nemcsak a DK szeretné elmozdítani Novák Katalint: a Momentum lemondását követelő tüntetést szervez, az MSZP megfosztási eljárást kezdeményez. A Mi Hazánk pedig törvénymódosítást akar, hogy ne kaphasson elnöki kegyelmet olyan, aki szexuális bűncselekmény érintettje. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk